Goed nieuws! Voor alle inwoners met een laag inkomen is er een zorgverzekering van de gemeente. De gemeente betaalt ook mee aan de zorgpremie. U kunt kiezen uit drie zorgpakketten van
Zilveren Kruis. Bij het meest uitgebreide zorgpakket betaalt de gemeente 318 euro per jaar mee aan uw zorgpremie. Als u hoge zorgkosten hebt, kunt u hierdoor veel geld besparen.

Waarom een zorgverzekering via de gemeente?
Gemeente Ommen wil voorkomen dat inwoners met een laag inkomen zorg mijden. Daarom betaalt de gemeente mee aan de zorgverzekering voor inwoners met een klein budget. Als u hoge zorgkosten hebt, kunt u hierdoor veel geld besparen.

Wat zijn de voordelen?
De voordelen van de zorgverzekering via de gemeente zijn:
– Gemeente betaalt mee aan uw zorgpremie. U betaalt daardoor minder premie.
– U kunt kiezen uit drie pakketten. U bepaalt zelf welk pakket past bij uw situatie.
– Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
– Zilveren Kruis accepteert iedereen. Medische keuring is niet nodig.
– Mogelijkheid om het eigen risico (maximaal 385,- per jaar) gespreid te betalen over een periode van 10 maanden.
– Vergoeding van de eigen bijdrage voor een Wmo-voorziening als u kiest voor pakket 3.

Wie komt in aanmerking?
Iedere inwoner van de gemeente Ommen met een laag inkomen en zonder betaalachterstand bij de huidige zorgverzekeraar kan meedoen. Inwoners met een inkomen tot maximaal 130 procent van de bijstandsnorm kunnen gebruik maken van dit aanbod. Deze norm verschilt per gezinssituatie en per leeftijd. Alleenstaanden en alleenstaande ouders (jonger dan de AOW-leeftijd) komen in aanmerking als hun inkomen lager is dan € 1.207,00 netto per maand. Voor samenwonenden en gehuwden (jonger dan de AOWleeftijd) ligt deze inkomensgrens op € 1.724,00 netto per maand. Voor inwoners vanaf de AOW-leeftijd geldt dat zij kunnen deelnemen aan deze zorgverzekering als hun netto maandinkomen lager of gelijk is aan € 1.356,00 (voor alleenstaanden) en € 1.852,00 (voor samenwonenden/gehuwden).

Uit welke drie pakketten kan ik kiezen?
Wat denkt u volgend jaar aan zorg nodig te hebben? Wellicht weet u nu al welke zorg of medicijnen u volgend jaar nodig hebt. Heeft u in 2017 veel zorg nodig, bijvoorbeeld door een chronische ziekte of een handicap? Pakket 3 biedt de meeste vergoedingen en past dan ook goed bij inwoners met hoge zorgkosten. Zeker voor inwoners met een Wmo-voorziening kan pakket 3 interessant zijn. De eigen bijdrage voor een Wmo-voorziening wordt namelijk vergoed door pakket 3. Heeft u in 2017 een gemiddelde hoeveelheid zorg nodig en wilt u profiteren van bepaalde extra’s? Dan past pakket 2 misschien bij u. Verwacht u in 2017 niet veel zorg nodig te hebben? Dan is mogelijk pakket 1 een goede keuze. Op de website www.gezondverzekerd.nl/ommen leest u welke vergoedingen de drie pakketten bieden.

Wat zijn de zorgpremies van de drie pakketten?
Als u kiest voor pakket 1, dan betaalt u € 115,61 per maand. Kiest u voor pakket 2, dan betaalt u € 121,66 per maand. En als u kiest voor pakket 3, dan betaalt u € 134,61 per maand.

Hoe kan ik mij aanmelden?
U kunt zich eenvoudig aanmelden door op www.ommen.nl/zorgverzekering het aanvraagformulier te downloaden, te printen, in te vullen en terug te sturen naar:
Gemeente Ommen, afdeling Maatschappelijk Domein, locatie LOC, Antwoordnummer 18, 7740 VK Hardenberg.
U kunt het aanvraagformulier ook per e-mail ontvangen door een e-mail te sturen naar zorgverzekering@ommen-hardenberg.nl.
U kunt het aanvraagformulier ook ophalen aan de balie van het gemeentehuis, Chevalleraustraat 2 te Ommen.

11234972-ibr-no

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.