Het is een bewegingsspel Koersbal! Natuurlijk Ommen heeft dinsdag 17 februari 2015 een kijkje genomen bij deze vereniging en kennis gemaakt het spel. Roy, stagiair bij Natuurlijk Ommen, was enthousiast en speelde sportief  een spelletje mee. Men speelt koersbal op een mat van 2 meter breed en 8 meter lang. Het ballenspel heeft vier gele en vier zwarte ballen en een wit balletje. Hoe het spel precies in elkaar zit verklappen we niet. Het is juist leuk om het zelf eens te ontdekken.

De koersbalvereniging bestaat ongeveer 25 jaar, met veel plezier komen de leden wekelijks samen in het gebouw van Crescendo om met zijn allen de ballen te koersen. De vereniging telt op dit moment 26 leden en er is ruimte voor nieuwe leden. Het is een middag waar het spel centraal staat maar waar het ook gaat om een praatje, elkaar ontmoeten. De heer en mevrouw Lubberink vormen samen de drijvende kracht achter de vereniging. Zij verzorgen de financiële en organisatorische zaken waarbij de benodigdheden voor het spel aangevraagd worden bij Landstede.

‘Mijn man en ik organiseren al jaren met veel plezier de zaken binnen de vereniging. Het is gezellig om met elkaar een spelletje te doen. Wij als echtpaar spelen mee maar er zijn ook mensen die alleen of samen met een bevriende kennis komen. Er worden teams van twee gevormd dat doen we door getallen te trekken. De personen met hetzelfde getal vormen een team. De leden die we hebben komen allemaal uit de Gemeente Ommen en iedereen heeft plezier. We doen eens per jaar mee aan het regionaal toernooi en het provinciaal toernooi. De oudste deelnemer is de heer van der Werf uit Ommen (op de eerste foto links), aldus mevrouw Lubberink”

Natuurlijk Ommen sprak nog even met de heer van der Werf. Het is toch wel heel bijzonder dat je op de leeftijd van negentig jaar nog meespeelt.
“Ja, hoor ik doe nog altijd mee. Ik gymnastiek elke morgen een uur en stap overal zo overheen. Ik heb ook nog geen stoeltjeslift, ik loop zo de trap op. Dat hij nog kwiek is dat laat hij ook nog even zien door zijn portemonnee open te trekken en ons het rijbewijs te tonen die onlangs voor vijf jaren verlengd is.” Hij geeft ons een dikke knipoog en vervolgt met de anderen zijn spel.

“Wij verwelkomen mensen die eens willen kennismaken met dit spel en de sfeer willen proeven. De eerste maand kan men gratis meespelen. Daarna betaalt men tien euro in de maand, daar zit een kop koffie of thee met een koek bij in. Dus dat valt erg mee. Je bent er uit en ook nog eens in beweging”, zegt de heer Lubberink. De vereniging speelt elke dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur  in het gebouw van Crescendo aan de Van Reeuwijkstraat 36 in Ommen.

Voor informatie over Koersbalvereniging De Dante kunt u bellen met de heer of mevrouw Lubberink op telefoonnummer: 0529-451425.

Koersbal---Ommen-10-no

Koersbal---Ommen-1-no

Koersbal---Ommen-2-no

Koersbal---Ommen-3-no

Koersbal---Ommen-4-no

Koersbal---Ommen-5-no

Koersbal---Ommen-6-no

Koersbal---Ommen-7-no

Koersbal---Ommen-9-no

Koersbal---Ommen-8-no

Voor de liefhebbers een overzicht van de koersbalverenigingen in Ommen:

Ommen: Koersbalvereniging De Dante
Wekelijks, dinsdagmiddag, van 14.00 uur tot 16.00 uur
Van Reeuwijkstraat 36 Ommen, Cresendo gebouw.

Ommen: Koersbalvereniging  De goede koers
Wekelijks, maandagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
Van Reeuwijkstraat 5 Ommen, Carrousel, Dantezaal.

Ommerkanaal: Koersbalvereniging Ommerkanaal
Eens in de veertien dagen op woensdag van 13.45 uur 16.30 uur
Ommerkanaal West 22 Ommen

Vinkenbuurt: Buurthuis Vinkenbuurt koersbal
Wekelijks op donderdagmiddag in het buurthuis in de Vinkenbuurt van 14.00 uur tot 16.00 uur
Koloniedijk 22 Vinkenbuurt, Buurthuis

Vind meer verenigingen of stichtingen in Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.