Sabine Jansen werkt al twintig jaar in de kapsalon aan de Julianastraat in Ommen. Sinds maart 2018 is ze eigenaresse van kapsalon Ladies Only. ‘Als eigenaresse moet je besluiten nemen, dat hoort er bij. Toch in deze onwerkelijke crisis omtrent het corona-virus kunnen maatregelen en besluiten nemen best lastig zijn. Dat geldt wellicht niet alleen voor mij maar ook voor mijn collega-ondernemers met een kapsalon en natuurlijk ook voor brancheorganisatie ANKO, want wat ga je wanneer als brancheorganisatie je leden adviseren als er geen harde maatregelen voor onze branche van hogere hand worden opgelegd…. Het heeft zoveel invloed op van alles, lastig… lastig… Gelukkig hebben ze nu een steunpunt waar leden terecht kunnen met vragen en/of problemen, daar ben ik blij mee.

Sabine Jansen

‘Gezondheid gaat boven alles’

We kregen het advies vanuit de brancheorganisatie ANKO om dicht te gaan en later werd dit weer bijgesteld en nu blijkt dat we wel open mogen zijn. Ik heb besloten om dicht te gaan ‘Gezondheid gaat namelijk boven alles’, aldus Sabine die ook heeft gekeken naar collega-kappers in Ommen. Marcel van Salon De Kapper op het Vrijthof is gesloten en ook Berna’s Hairfashion op de Markt heeft haar deuren gesloten en zo zullen er vast nog meer zijn. Ik vind dat een hele goede en zaak. Het is ook niet zomaar wat. Wij kunnen geen afstand van anderhalve meter houden tot onze klanten, dat gaat gewoon niet. Ik heb een lieve zoon een man, ik heb geweldige collega’s en trouwe fijne klanten die ik graag in goede gezondheid wil blijven zien en behandelen, daarom voor mij ook dit besluit.

Ik hoop voor de kappers en andere collega-ondernemers, of dat nou collega-ondernemers uit de horeca zijn of van de winkels of uit de recreatiesector, dat maakt niet uit. Iedereen krijgt hier een dreun van. Ik wens hen sterkte. We slaan ons hier in Ommen doorheen, daar ben ik van overtuigd.

Wanneer ik de deuren van de kapsalon weer open doe hangt af van de berichten die volgen omtrent het corona-virus. Laten we hopen dat deze de komende tijd een beetje positief zijn, dan kan het iedereen wat opbeuren. Het beste mensen en hopelijk tot snel, in goede gezondheid! Ik ga snel weer verder om mijn klanten te bellen die nog een afspraak hebben staan.

Bericht en foto door: Marjolijn Rhee


‘Het beste mensen en hopelijk tot snel, in goede gezondheid!’ aldus Sabine Jansen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.