Jan Swarts heeft maandagmorgen 31 oktober bij Sportpark Westbroek weer een training gegeven nadat een brand zijn fitness-centrum JHS-Fitness Strenght and Conditioning verwoestte. De jonge ondernemer verloor zijn fitness-centrum door de brand die in de nacht van 25 oktober op 26 oktober woedde. Natuurlijk Ommen sprak maandagochtend met Swarts.

ynze-en-jan
Foto: Ondernemer Jan Swarts (rechts) met Ynze Klomp (links): ‘Schouders eronder en doorgaan’.

‘Het heeft geen zin om in een negatieve spiraal te gaan zitten, dat brengt ons allen niets’, zegt Swarts die Ynze Klomp een personal training geeft voordat de groepstraining start.

Op dit moment kan ik lessen weer hervatten doordat ik goed geholpen ben door CrossFit Meppel en CrossFit Hardenberg. Zij hebben mij materiaal geleend en dat is super. Door deze hulp kan ik in ieder geval weer les gaan geven aan de leden’, aldus Jan. Leden van het fitness-bedrijf zijn daar blij mee en ook zij steunen Jan door dik en dun.

10313019-ibr-no

Crowdfundingactie opgezet

Na de brand hebben leden een crowdfundingactie opgezet, want een brandverzekering had Jan niet. ‘Er is nu € 4000,00 euro binnen. We hebben een begin, ik ben er nog lang niet, toch helpen alle beetjes’. Ik lees van zijn gezicht dat hij dankbaar is voor de support die hij krijgt. Wie Jan Swarts wil steunen kan informatie over de actie vinden op de Facebookpagina.

10313014-ibr-no

Training

Er worden weer trainingen gegeven door Swarts. De trainingen die worden ingepland worden gecommuniceerd via de Facebookpagina van JHS-Fitness en via de WOD-App waar leden op aangesloten zijn. Maandagochtend werd er in de buitenlucht getraind bij Sportpark Westbroek.

10313038-ibr-no10313072-ibr-no10313007-ibr-no

Nog geen nieuwe locatie bekend

Op dit moment kan Jan nog geen uitspraken doen over een nieuwe locatie. Er is nog niets concreet. ‘Ik ben blij dat mensen waaronder ook ondernemers meehelpen denken in mogelijkheden en/of oplossingen. Ik hoop dat ik binnenkort, voordat we de echte koude maanden tegemoet zien, kan melden dat er een locatie is’.

10313010-ibr-no10313068-ibr-no

Ondanks tegenslag zo positief en vol vertrouwen dat het goed komt

Jan Swarts heeft zichtbaar de mentaliteit van niet opgeven. Ondanks de zware tegenslag door de brand is hij op zoek naar oplossingen en positiviteit en daarbij gebruikt hij zijn creativiteit en dat heeft hij maandagochtend 31 oktober laten zien. Bij JHS-Fitness Strength and Conditioning draait het om fitter worden. Positieve energie draagt hier aan bij.

10313019-ibr-no-vkl

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.