Op donderdagochtend 23 juli heeft de eerste Stadswandeling Historisch Ommen plaatsgevonden. Een groepje deelnemers wandelden onder leiding van ervaren stadsgids Harry Woertink door de binnenstad en vertrokken vanaf het Streekmuseum Ommen. Mensen kunnen zich aanmelden voor de stadswandeling die in samenwerking met het Streekmuseum Ommen en de Historische Kring Ommen georganiseerd wordt door Natuurlijk Ommen.

Inwoners uit Rotterdam, op onderstaande foto, schreven zich als eerste in en ontvingen een mand met streekproducten uit het Vechtdal afkomstig uit De Boerderijwinkel.

SAM_0904-ibr-no
Foto: Briggitte en Mehmet Yesildeniz-Waanders met rechts stadsgids Harry Woertink.

‘Het was erg interessant. We hebben veel gezien en door de informatie die je krijgt van de stadsgids beleef je Ommen op een andere manier. Je krijgt informatie over de historie van de stad’,  aldus Mehmet Yesildeniz-Waanders die samen met zijn vrouw Briggitte meewandelde en net als zijn vrouw erg onder de indruk was. Hij benadrukte in ons gesprek dat de omgeving in Ommen prachtig is en Ommen een unieke plaats is.

Mehmet en Briggitte wonen in Rotterdam en zijn een week op vakantie in Ommen. Zij verblijven in een bungalow op Camping De Besthmenerberg. ‘Ik heb vroeger in Ommen gewoond. Nu we een week op vakantie zijn is het toch leuk om weer veel van Ommen te zien en over Ommen te horen. Het is de moeite waard en raden mensen aan om deel te nemen aan deze prachtige wandeling. ‘We wandelden ook nog even binnen bij het Atelier van Azat Malik dat zich bevindt in een historisch pand’, vertelde Briggitte.

Terwijl de stadswandeling bezig was maakte Diny Grotemarsink in De Boerderijwinkel, aan de Markt 20b, een mandje klaar voor de Rotterdammers. ‘Hartelijk dank Diny! De Rotterdammers zijn er blij mee en gaan smullen van het kaasje, de lekkere verse aardbeien, de appelsap en kruisbessenjam afkomstig uit het Vechtdal en o.a. te koop in het mooie Ommen.’

SAM_0900-ibr1-no
Foto: Diny Grotemarsink van De Boerderijwinkel met het mandje Vechtdalproducten.

Wilt u ook een stadswandeling maken onder leiding van een ervaren stadsgids? Bekijk hier het overzicht van datums waarop u kunt deelnemen of neem contact op met Natuurlijk Ommen. Van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 088-5551480. U kunt ook een e-mail sturen naar: info@natuurlijkommen.nl dan nemen wij contact met u op.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Suggesties voor een artikel m.b.t. Ommen: stuur een e-mail naar onze redactie: Natuurlijk Ommen.

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.