Het zal niemand verbazen dat wij als college de afgelopen week wat dubbel hebben ervaren. Door de ziekte van Hans ter Keurst en met de vakantietijd voor de boeg, is er door de coalitie snel geschakeld om een vervanging voor Hans te regelen. Er is gekozen voor twee parttimers. Ieder voor 50%. Wij hopen dat Hans snel weer beter wordt. Ondertussen zullen Theo Katerberg en ik hem zo goed mogelijk vervangen.

Maandagavond zijn we geïnstalleerd dus onze week begon op dinsdag. Deze dag stond in het teken van de gebruikelijke collegevergadering en wij werden meegenomen in het proces van de piketdienst. Er staat 24 uur per dag een collegelid paraat voor calamiteiten. Je moet dus bereikbaar en binnen een half uur in Ommen kunnen zijn.

Voor mij min of meer een herhalingsoefening. Al viel ik wel met de neus in de boter. Het eerste het beste weekend direct aan de beurt en wat blijkt? Het valt mij nu pas op dat ik niet 100% bereikbaar ben. Wonen in de Vinkenbuurt brengt naast veel woonplezier ook een negatief effect met zich mee. Er is geen mast verplaatst en ik heb al jarenlang de zelfde provider, maar mijn mobiele-telefoon-bereik beperkt zich sinds een paar maanden tot de woonkeuken en buiten. Nu is dat met mooi weer geen ramp, maar anders knap lastig. Gelukkig is het deze week bekend geworden dat de aanmelding voor glasvezel in het buitengebied de benodigde 50% ruimschoots heeft gehaald. Zelfs al een paar dagen voor de sluiting. Alleen in Winterswijk is dat eerder gebeurd. Dus de nood is hoog. We moeten nog tot volgend voorjaar geduld hebben, maar dan zijn we ook daadwerkelijk aangesloten. Iemand stuurde mij een WhatsApp met: “Alle initiatiefnemers en ambassadeurs verdienen een staande ovatie!” Helemaal mee eens en ik breng dit ook graag over.

Verder stond de week in het teken van inlezen en de agenda volplannen, samen met de secretaresse. Hierbij nog een groot compliment aan het bestuurssecretariaat en de ambtelijke organisatie. Naast al hun normaal al drukke werk hebben zij van alles moetenregelen voor Theo en mij. Inmiddels hebben wij al veel stukken gekregen en zijn op een aantal cruciale dossiers al bijgepraat of worden dat binnenkort.

Naast het glasvezelverhaal, was natuurlijk de tweede Bissinghdag een hoogtepunt. Sport en ondernemers lieten zich van hun beste kant zien.

sportdag-bissingh-ibr-no

Ik heb met bewondering gekeken bij het beachvolleybal op het Vrijthof. In de hitte ging het er zeer fanatiek aan toe. Heel knap hoe snel al het zand trouwens ook weer was opgeruimd. De sfeer in de stad was gezellig en laat weer eens zien waar Ommen toe in staat is. Volgende week doe ik zelf actief mee op de boerendag bij de organisatie van het onderdeel ‘Heel Ommen bakt’. De goed bezochte kofferbakverkoop en het Explosion Festival op zaterdag sloten deze bijzondere week feestelijk af.

Geschreven door: wethouder Ilona Lagas

Foto: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen
Meer info over Bedrijven in Ommen.