historische-verernigingen

VECHTDAL – Met een gezamenlijke bijeenkomst hebben historische verenigingen het Vechtdal gekeken naar mogelijkheden tot samenwerking. En die zijn er, zo bleek uit reacties van de deelnemers. Daarbij gaat het niet alleen om delen van kennis, collecties en netwerken, maar ook combinaties van entreekaarten, audiotour en een gezamenlijk depot en werkruimte en een poule van vrijwilligers.

Op initiatief van de voor Ommen, Hardenberg en Dalfsen werkzame cultuurmakelaar kwamen de historische verenigingen, cultureel erfgoedinstellingen en musea uit het Vechtdal bij elkaar in de Gashouder van de Historische Vereniging Avereest in Dedemsvaart. De Vechtdal bijeenkomst bestond verder uit workshops om jongeren te betrekken bij musea, digitalisering en sociale media. Vooraf was er een rondleiding over het Kalkoventerrein van de HV Avereest.

De afspraak is gemaakt om de eerstvolgende bijeenkomst van de historische verenigingen in het Vechtdal op dinsdag 17 januari in het Ommer Streekmuseum te houden. Dan worden de vormen van samenwerking besproken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.