OMMEN – ‘De Nederlandse Arbeidsdienstkampen Sellingen, Ter Apel & Ommen’ Met deze titel heeft schrijver Pieter Palmbergen een boek geschreven over de arbeidskampen vóór- en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De auteur was hiervoor ook een dagje in Ommen om te kijken wat er nog van over is van de voormalige werkkampen die in de dertiger jaren van de vorige eeuw in Ommen waren gevestigd om met name de jeugd uit het westen aan werk te helpen.

05084519-ibr-no

Nadat Palmbergen Marjolijn Rhee van Natuurlijk Ommen op het spoor kwam en ook Harry Woertink, die veel kennis heeft over de geschiedenis van de oorlogsjaren in Ommen, zijn ze gezamenlijk op pad gegaan.

05084531-ibr-no 05084556-ibr-no

Niet alleen om de historie te horen en te zien, maar ook om foto’s te (laten) maken van de huidige situaties van de voormalige arbeidskampen.

05084571-ibr-no

Achtereenvolgens werd een bezoek gebracht aan het voormalig kamp Arriën, kamp Laarbrug en kamp Eerde. De in Ommen gemaakte foto’s complementeren het nieuwe boek.

05084536-ibr-no

‘Het dagje in Ommen heeft een boek en de geschiedenis compleet gemaakt. En Ommen heeft bewezen dat een stuk geschiedenis blijft bestaan. En voor eeuwig zichtbaar blijft’, concludeerde Palmbergen na zijn bezoek aan Ommen. Het boek is binnenkort voor iedereen in de webwinkels te bekijken en te bestellen.

Tekst: Harry Woertink
Foto’s: Marjolijn Rhee

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.