Ommen – Een streng ogend politiebureau uit de jaren ’80 krijgt een tweede leven. Het is nu een hypermodern, licht gebouw met vriendelijke uitstraling waarin huisartsen, fysiotherapeuten, specialisten van de Saxenburgh samen werken met Buurtzorg, Carinova en nog een achttal andere disciplines uit de eerstelijn.

Eind 2016 kruisten de wegen van huisartsen Andrea van Westreenen en Paul Habets die van fysiotherapeuten Bas Hulshof en Carla Mastenbroek van FysioTotaal. Alle vier zochten naar meer samenwerking en bovenal naar meer ruimte. Het monde in juli 2017 uit in de aankoop van de voormalige schietbaan: een gebouw waarvan veel Ommenaren slechts de lange blinde muur kenden waar je je auto parkeert als je naar het zwembad gaat.

Dat er een grote volledig geluiddichte officiële schiet-oefenzaal voor politie achter schuil ging, was bij velen onbekend. Hoewel in de schietbaan de fysiotherapeuten en huisartsen hun plannen prima zouden kunnen realiseren, lag er naast die schietbaan ook nog het voormalige politiebureau. Dat was al jaren een slecht renderend bedrijfsverzamelgebouw. Met behulp van Sallandsgoed Makelaardij werd begin 2018 ook het politiebureau aangekocht.
In contacten tussen huisartsen en het regionale ziekenhuis Hardenberg was al eerder besproken dat de Saxenburgh Groep graag samen met huisartsen de polikliniek, röntgen en prikpost wilde huisvesten. Dat paste prima bij de overtuiging van de initiatiefnemers dat goede gezondheidszorg staat of valt bij hechte, regionale samenwerking. Samenwerking tussen zorgverleners die elkaar kennen, vertrouwen en elkaar willen aanvullen. Daar is iedere patiënt bij gebaat. Door al die zorgverleners onder één dak bij elkaar te brengen, kan nu een breed gekoesterde wens in vervulling gaan.

Zo werden de vier initiatiefnemers de ‘kwartiermakers’ voor zowel het nieuwe centrum als voor de toekomstige gezondheidzorg in Ommen. Het maken van de plannen, het overleggen met de partijen die aan het concept wilden meewerken, het regelen van de financiering en verkrijgen van vergunningen vergden bijna één jaar. Na de zomer 2019 werd gestart met slopen en in het voorjaar met de bouw. Nu, 4 jaar na de eerste ontmoeting tonen de vier, samen met nog 10 andere disciplines van zorgaanbieders, vol trots het nieuwe gebouw. Na 29 jaar vanuit de Baron Bentinckstraat te hebben gewerkt, openen op 2 november de huisartsenpraktijk en Buurtzorg er als eerste hun deuren. De andere disciplines volgen kort daarna.     “Het Zorgkwartier”, ontwerp door Skill architektenbureau: Schietbaan omgetoverd tot moderne fysiotherapiepraktijk van FysioTotaal met grote oefenzaal. Tevens zijn daar spreekkamers voor vele andere disciplines (buurtzorg, podologic, innofeet, Cesartherapie Alice Horsman, psychologen praktijk Mirjam van Dijk, dietiste van Asselt, diëtisten groep Nederland, Asgard orthopedagogische/psychologie praktijk). In het voormalig politiebureau is de huisartsenpraktijk van Paul Habets, Andrea van Westreenen en Mirjan Bonnes gevestigd. Ook Carinova en de poliklinieken, prikpost en röntgen van het Ziekenhuis Saxenburgh komen in dit pand. 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.