FCC Bissinghcrossers Gerdi Welink (13), Mathijs van Woggelum (15) en Gijs Winters (9) hebben op zaterdag 13 januari een mooie rit gemaakt op de crossfiets. Een tussentop maakten zij bij het Bezoekerscentrum bij de Besthmenermolen. Ze zijn alledrie fan van fietscrossen en zijn lid van de FCC Bissinghcrossers in Ommen.
bissingh-crossers-1-ibr-no
Ze trainen op Sportpark Westbroek, daar heeft de vereniging een crossbaan, zo vertellen ze in het Bezoekerscentrum Ommen waar zij van de gastvrouw een glaasje limonade krijgen. De heren vertellen over hun passie! Leuk hoor.
bissingh-crossers-ibr-no
Foto: (vlnr) Gijs Winters, Mathijs van Woggelum en Gerdi Welink.
Fietscrossen is ontzettend leuk. ‘Als je meedoet aan uitwedstrijden dan cross je op verschillende banen’, licht Mathijs toe. ‘Vooral het vliegen door de lucht is spannend’, zeggen Gerdi en Gijs. In Ommen en omgeving kennen zij de weg. Zaterdagmiddag maakten zij een rit over de Besthmenerberg maar ze crossen ook wel over de Lemelerberg.
Ze hebben allen meerdere fietsen. ‘Ik heb er vijf, zegt Mathijs. De garage bij ons thuis is dan ook vol’, vertelt hij met een glimlach. Gijs wil graag naar het EK met fietscrossen, zijn vader is fietsenmaker dus als de fiets kapot is dan is hij zo weer gemaakt. Gerdi laat foto’s van de crossbaan zien vanaf zijn telefoon.
Het was leuk om ze in het centrum te ontmoeten, zo hoor je nog eens iets over wat jongeren bezighoudt. Ze komen nog een keer weer langs. Gezellig.
Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.