Afgelopen week vond een geslaagd werkbezoek met het college aan Lemele plaats. Plaatselijk belang Lemele had een informatief programma samengesteld met werkbezoeken aan Loonbedrijf Fokkert en de Imminkhoeve. Twee in veel opzichten verschillende bedrijven, maar beide tevreden over de situatie in Lemele. De middag werd afgerond met presentaties van onder andere het Oranje Comité, ’t Lemels Arfgoed en Uitzinnig Lemele. Leuk om te horen hoeveel er georganiseerd wordt in Lemele en hoe groot de betrokkenheid is. Dank aan plaatselijk belang voor de organisatie. Het was een mooie middag!

Vecht-Ommen-Mark-Boumans

Later in de week had ik overleg met de diverse economische vertegenwoordigers in de gemeente. Met de middenstand is het belang doorgesproken van samenwerking in de binnenstad en het voorkomen van freerider gedrag (wel mee profiteren, maar niet mee betalen) en met de recreatie ondernemers gekeken naar de kansen om ons product verder te versterken onder meer met hulp van Vechtdal Marketing. Het blijkt te bruisen van de ideeën en mogelijkheden. We hopen dat o.a. de provincie hier actief op inspeelt met haar beschikbare middelen.

triangel-1-ibr-no

Vrijdagmiddag was er nog een leuke onverwachte bijeenkomst met groep 8 van basisschool De Triangel uit Witharen vanwege de zeer geslaagde verkoop van kinderpostzegels. De kinderen bleken tot de 20 meest verkopende klassen van Nederland te behoren en hebben daarmee een schoolreis naar Duinrell verdient! Gefeliciteerd. Ik ben trots op jullie: voor en door kinderen!

Tenslotte ook afgelopen week een drukke raadscommissie. Op de agenda stonden diverse stukken die betrokken worden bij de raad van deze week over de begroting, onder andere over de investering in een nieuwe sporthal. Donderdag mag de raad weer de financiële kaders stellen voor het komende jaar. Het wordt ongetwijfeld een lange maar interessante vergadering. Verder komende week ook een Schoolontbijt met leerlingen van de Sint Willibrordusschool in Vilsteren in het gemeentehuis. Het hoogtepunt volgende week is natuurlijk zaterdag de intocht van Sinterklaas in Ommen.

Geschreven door: Mark Boumans

Foto’s: Marjolijn Rhee| Natuurlijk Ommen

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.