Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni wordt er in het Overijsselse Vechtdal de eerste editie van het Vechtdal Wandelweekend georganiseerd, een vWandelweekend-ibr-noervolg op de succesvolle Vechtdal Wandelvierdaagse. Een weekend vol met wandelingen voor een brede doelgroep: voor de fanatieke wandelaar, voor gezinnen, kinderen én voor groepen.

15-25-40 Wandeling
Voor de fanatieke wandelaar worden op alle drie de dagen mooie wandelingen door het Vechtdal georganiseerd. Men kan kiezen tussen de 15, 25 en 40 kilometer en  vertrekt iedere dag vanuit een andere plaats: Dalfsen, Hardenberg en Ommen. Maar er is meer.

Anders wandelen
Op vrijdag kan men in Dalfsen een historische wandeling maken, die leidt langs de recente opgravingen. Onderweg zijn er diverse vertellers die het publiek meenemen in de historie van Dalfsen. De avontuurlijke wandelaars worden op zaterdag uitgedaagd in de bossen van Hardenberg. In Ommen wordt op de zondag een Ontbijtwandeling op de Lemelerberg georganiseerd.

Tijdens het Vechtdal Wandel Weekend wordt er iedere dag een speciale kinderwandeling gehouden, waarbij de ouders natuurlijk ook welkom zijn. Op vrijdag is het een schatgraversroute in Dalfsen, op zaterdag maken de kids een spannende wandeling door Hardenberg met Knof de Pad en op zondag wordt er gespeurd naar sporen in Ommen.

Het Vechtdal Wandelweekend biedt ook 3 culinaire smaakroutes aan. Wandelend van het ene restaurant naar het andere, kan het publiek onderweg genieten van culinaire verrassingen in een bijzondere setting.

wandelschoen-ibr-no

Voor de toerist én voor de inwoner van het Vechtdal
Het Vechtdal Wandelweekend richt zich op de toeristische gast die speciaal voor dit weekend naar het Vechtdal komt, maar ook op de inwoner van het Vechtdal. Het Vechtdal Wandelweekend is zeer geschikt voor gezinswandelingen, buurtuitjes en familiedagen.

Oproep aan ondernemers om aan te haken
Het Vechtdal Wandelweekend is geïnitieerd door een aantal enthousiaste ondernemers, maar zij kunnen het niet alleen! Alle ondernemers in Dalfsen, Hardenberg en Ommen worden opgeroepen om aan te haken. Het maakt niet uit of men een accommodatie heeft, een restaurant, een winkel of als u op een andere manier kansen ziet. Neem contact op met Wilma Ellenbroek van De Lemeler Esch in Lemele, Jolanda Koggel van De Barones in Dalfsen. Zij vertellen u alles over de mogelijkheden! Zie ook www.vechtdalwandelweekend.nl.

wandelweekend-anwb-vechtdal-ibr-no

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.