Varsen is een prachtige buurtschap gelegen in de gemeente Ommen. Platteland met boerderijen, landbouwbedrijven, agrariërs, veehouderijen, campings, je vindt het in Varsen. Het is er heerlijk wonen, werken en ook de toeristen genieten volop van de buurtschap als ze op vakantie zijn in Ommen. Er wordt veel gefietst en gewandeld.

varsen-2-ibr-no

Het is wel even voorbij met de rust als je vanuit de buurtschap de drukke Hessenweg (N340) bereikt. Deze verbindingsweg, tussen o.a. stad Ommen en Zwolle, doorkruist de buurtschap. De verkeersdrukte, op de weg met aan weerskanten een parallelweg, is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Bekijk het filmpje en krijg een goede indruk.

varsen-5-ibr-no

Veel voertuigen waaronder grote landbouwvoertuigen steken dagelijks het kruispunt over, maar ook veel fietsers als toeristen en schoolgaande jeugd steken er over en maken gebruik van de parallelweg. De grote landbouwvoertuigen zijn niet zo snel vergeleken bij het verkeer dat zich op de Hessenweg begeeft, een weg waar op dat punt de snelheid van 80 km/u is toegestaan. Je moet maar net een gaatje vinden en dan proberen om veilig naar de overkant te komen.

Grote zorgen in Varsen over de toekomst van de verkeersveiligheid

Er liggen plannen bij de provincie voor de herinrichting van de Hessenweg. In Varsen bestaat een werkgroep die zich bezighoudt met de N340. In de oorspronkelijke plannen stond op het kruispunt in Varsen een tunnel gepland. Nu er wijzigingen zijn aangebracht in de plannen en de tunnel niet langer meer is opgenomen in de plannen maakt de werkgroep zich, samen met buurtbewoners en het Plaatselijke Belang Varsen, grote zorgen over de verkeersveiligheid mocht de provincie de plannen zoals ze er nu liggen uitvoeren. Ook omdat in de plannen staat dat de parallelweg aan de noordzijde van de Hessenweg ter hoogte van afslag Varsen tot aan het viaduct, knooppunt Varsen N48, zal worden afgesloten. Verkeer op de parallelweg vanaf Zwolle is dan genoodzaakt om bij de afslag Varsen de Hessenweg over te steken waardoor veel meer verkeersdeelnemers de oversteek gaan maken.

varsen-1-ibr-no

Veiligheid is een belangrijk onderwerp. Veiligheid staat voorop. Dat vinden ook bewoners in Varsen de provincie Overijssel toch ook?

varsen-2-ibr-no

De werkgroep N340 en het Plaatselijk Belang Varsen hopen met deze situatieschets een belangrijke bijdrage te leveren en meer inzicht te geven richting de provinciale politiek. Veiligheid speelt overal zo’n grote rol, dat geldt ook voor Varsen en daarom laten we dit zien.

varsen-4-ibr-no

Natuurlijk Ommen nam een kijkje in Varsen en dat deed Vechtdal Leeft ook. Wil je de reportage op videobeelden bekijken houd dan Vechtdal Leeft TV de komende dagen in de gaten.

varsen-3-ibr-no

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee

Een reactie op "Grote zorgen in Varsen over herinrichtingsplannen Hessenweg N340"

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.