Op zaterdag 23 januari vond de Open Dag plaats op Opvanglocatie Besthmenerberg in Ommen. Er werd een Open Dag georganiseerd zodat belangstellenden een indruk konden krijgen van het dagelijkse leven van de vluchtelingen die in Ommen verblijven. Van 1 oktober 2015 tot 1 april  2015 verblijven op het recreatiepark circa 350 vluchtelingen. Natuurlijk Ommen nam een kijkje en maakt een reportage.

Op de opvanglocatie werden bezoekers in het restaurant ontvangen. Er klonk muziek, er werd gedanst en mensen genoten van een hapje en een drankje. Diverse informatiestands, o.a. van Vluchtelingenwerk Nederland en Gezondheidscentrum Asielzoekers en COA Nederland, gaven bezoekers aanvullende informatie. Tussen elf uur ’s ochtends en vier uur ’s middags werden rondleidingen gegeven.

SAM_5326-ibr-no
Foto: Burgemeester van Ommen, Mark Boumans, loopt mee tijdens een van de rondleidingen.

Een vluchteling (figurant) trok de wagen met daarin dekens op weg naar zijn tijdelijk onderkomen. Bezoekers namen een kijkje in de woning. Ook bezochten zij de woning van een gezin uit Irak en maakten kennis met de wijze waarop les wordt gegeven in de woning die was ingericht als leslokaal. Docenten vertelden hierover, bekijk onderstaande filmreportage.

SAM_5402-ibr-no

Indien er behoefte bestaat om te praten dan is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. De vluchtelingen hebben heel wat meegemaakt. Een hart met lichtjes, dat een docent heeft opgehangen in de leeromgeving, vormt een symbool van liefde en licht.

SAM_5395-ibr-no

Er wordt veel aandacht gegeven aan inburgering. De mensen die op het park verblijven maken kennis met de Nederlandse cultuur en maatschappij. Zo zien we een tekening hangen met daarop molens, tulpen, blauwe luchten. En zien we een foto van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

SAM_5371-ibr-no

Voor meer informatie en een sfeerimpressie bekijk de filmreportage:

Tekst, film en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

 

 

Een reactie op "Gastvrije Open Dag Opvanglocatie Besthmenerberg in Ommen"

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.