Het was fris op Koningsdag in Ommen, toch mocht dat de pret niet drukken. Veel mensen kwamen op de activiteiten samen. Het begon ’s ochtends met de aubade bij Oldenhaghen. Kinderen kwamen op prachtige gepoetste vrachtwagens aangereden en verzamelden zich op de binnenplaats voor ‘Het Kaartspel’. Daar werd met elkaar gezongen.

 

0427327704273507

Na de Aubade vond in Oldenhaghen de Oranjemarkt plaats.

04273604

Om 13.30 uur begon de optocht van de versierde wagens. Duizenden mensen uit de regio stonden langs de route. Wat hebben onder andere de scholen, ondernemers, plaatselijke belangen en kinderen weer hun best gedaan. De optocht was een groot succes. Hoewel het fris was bleef het overwegend droog en liet de zon zich regelmatig zien.

04273614

Voordat de optocht begon vielen de schaapjes van wagen ‘Op de bres’ van de Guido de Bres school al op. In Het Laar, waar men zich voor de optocht opstelde, smikkelden de kinderen nog even vlot van een broodje. Basisschool Guido de Bres won met de wagen de Ereprijs. Leerlingen waren door het dolle heen.

04273701 042737040427394504273998

Eric Schutte, docent beeldende kunst en kunstenaar maakte deel uit van de jury en gaf van te voren aan dat natuurlijk de beste gaat winnen. Dit jaar werd dat dus basisschool Guido de Bres.

Nieuw concept op evenemententerrein in de Koesteeg een groot succes

Op het evenemententerrein in de Koesteeg werd dit jaar een nieuw concept neergezet en met succes. Het was voor de organisatie best spannend. Wat werd het ook in de Koesteeg een feest en wat had jong en oud plezier.

0427384304273885

Voor de kinderen waren er allerlei activiteiten, trekker rijden, springen op springkussen, genieten van kindertheater, ook was er dans en muziek of van een fotoshoot.

04273857

Het was gezellig in en rondom de grote tent op het terrein. Ook was er van alles te verkrijgen op het gebied van eten en drinken. In het centrum was het ook druk, daar genoot men van een muzikaal programma georganiseerd door Horecavereniging ‘Uit in Ommen’.

04273898 04273906

Het was een fantastische dag!

Er zijn door Natuurlijk Ommen nog veel meer foto’s gemaakt tijdens Koningsdag. Alle foto’s zijn te bekijken op de website van de Oranjevereniging. Klik hier om de foto’s te bekijken.
Word lid van de Oranjevereniging, zo draag je Ommen en de evenementen op Koningsdag een warm hart toe.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.