De familie Maas uit Almelo ligt al acht jaar met hun vakantiehuisje in de Vecht in Ommen. Maar wat hen op vrijdag 24 juni 2016 overkwam hadden ze nog niet eerder meegemaakt. Natuurlijk Ommen nam een kijkje bij de nieuw aangelegde passantenhaven en op dat ogenblik werd er vanuit een boot naar ons gewenkt.

07035267-ibr-no

We liepen naar het motorjacht van de familie Maas en werden hartelijk verwelkomd. ‘Kom er maar in, want we willen graag iets laten zien. We hebben nu wat bijzonders meegemaakt’. Er kwam een krant tevoorschijn, daarop lagen glasscherven. De kleinzoon van de heer en mevrouw Maas liet een plastic insteekhoesje zien met daarin een brief.

07035275-ibr-no
Foto: Morris Smeding, kleinzoon van de familie Maas toont de vrolijke tekeningen uit Duitsland.

‘Ik en mijn buurman, de heer Davenschot, waren vanwege het hoge water, bezig rond de boot. We waren rommel aan het weghalen bij een balk, totdat ons oog op een witte beugelfles viel, die tussen de rommel dobberde. Het leek wel of er iets in zat. We haalden de fles uit het water en tot onze verbazing zat er een brief in. ‘Flessenpost’, hoe grappig is dat!’

beugelfles-ibr-no

‘We konden de fles helaas niet op een normale manier openen. Door het glas zagen we een soort van vrolijke tekeningen of waren het handtekeningen? Er restte ons niets anders dan de fles kapot te maken en de brief eruit te halen. We waren immers enorm nieuwsgierig van wie de flessenpost afkomstig was en wat dat nou voor tekeningetjes waren. De brief, was gestoken in het plastic insteekhoesje, en goed dichtgeplakt, zodat er geen water bij kon komen.

Aan de ene kant stonden tekeningetjes en aan de andere kant stond een bericht. De brief bleek afkomstig van kleuterschool  ‘Rüskauer Rasselbande’ uit het Duitse Schüttorf. De kinderen van de blauwe groep maakten kennis met het het boek ‘Jens’. Het verhaal ging over een jongen die aan de Noordzee woonde en flessenpost verstuurde. Zijn post ging de hele wereld over en kwam in verschillende landen terecht. Net als Jens wilden de kinderen van de kleuterschool dit ook proberen. Ze waren benieuwd hoever de post zou komen. Op 28 oktober 2015 werd de fles met brief ‘te water gelaten’ in rivier de Vecht in Schüttorf. Deze post werd dus  acht maanden later gevonden door de familie Maas en buurman Davenschot in de Vecht in Ommen. De kinderen vroegen in de brief aan de vinder om hen terug te schrijven, dit zouden ze enorm leuk vinden.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

 

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.