Ommen – De kop is eraf. Afgelopen weekend is in Ommen de eerste uitgebreide editie van Festival de Vecht van start gegaan. De organisatie kijkt dankbaar terug op een zeer geslaagd weekend waarvan vele bezoekers van jong tot oud hebben genoten. Dat  ook de weergoden het Festival gunstig gezind waren, zorgde voor een extra gouden randje. Ook de setting aan de andere kant van de Vecht bleek een gouden greep.

De aftrap vrijdagmiddag was direct een schot in de roos. Gastsprekers Johan Derksen en Evert ten Napel  wisten de goed bezochte Ondernemersbijeenkomst een ontspannen en vrolijk tintje te geven. Waarbij Johan Derksen door aangever Evert ten Napel voor menig lachmoment zorgde met zijn zo kenmerkende recht-voor-zijn-raap uitspraken. Onder de genodigden waren ook enkele spelers uit het G voetbal team. Zij werden in het zonnetje gezet vanwege hun rol in de fusie tussen de twee voetbalclubs in Ommen en mochten met hun grote idool op de foto. Een zeer geslaagde middag.

Vrijdagavond zat de tribune op de oever van de Vecht vol met heel veel blije kinderen en trotse vaders en moeders en andere familie. Zij en nog vele andere bezoekers hebben volop genoten van  de door de musicalcast van de Beerze Bulten uitgevoerde musical ‘Bultje en het verdwenen kristal’. Alle kinderen die overdag hadden meegedaan met de workshops speelden daar ook een rol in. Maar liefst 33 jonge dansers van Studio85 uit Ommen lieten in vier verschillende dansen voorafgaand aan de musical een sterk staaltje van hun kunne zien. Het publiek was razend enthousiast. Alles werd vrolijk aan elkaar gepraat door Aart Schroefdraad en de prachtige sfeervolle verlichting van het festivalterrein, aangelegd door LSP Stage Equipment, zorgde voor een betoverende avond.

Zaterdagmiddag voeren o.a. de twee zompen uit Dalfsen en Gramsbergen af en aan over de Vecht. Een prachtig gezicht. Iedereen mocht gratis meevaren vanaf de Vechtkade. Eenmaal aan boord werd door deskundige gidsen het verhaal van de Vecht verteld. Van de rondvaarten in historische boten is druk gebruik gemaakt.

Zaterdagavond zorgde het Vecht Concert voor een spectaculaire avond. Het festival terrein zag er prachtig uit met naast de tribune, het plein vol gezellige stoelen en tafeltjes met lichtjes en daartussen allemaal planten en struiken beschikbaar gesteld door Jurrie Baas. Op het terras van het Paviljoen stonden stijlvol gedekte tafels klaar voor de dinergasten, die tijdens het concert een heerlijk 4-gangen diner geserveerd kregen. Ook dat terras zat helemaal vol. In deze sfeervolle setting met prachtige verlichting ging het publiek uit zijn dak. Wat was het fijn om weer eens ouderwets te genieten van geweldige optredens. Tel daarbij de goede zorgen van de gezamenlijke horeca dan heb je alle ingrediënten voor een topavond.

Bij de start van het concert zette zanger Niels van der Gulik samen met zijn combo direct de toon voor de avond. Al zingend en lopend over het terrein liet hij zijn publiek enthousiast meezingen met bekende Ramses Shaffy liedjes. Van ‘Sammy’ tot ‘Zong, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ was het een heerlijk muzikaal feestje.

Daarna beklom Alexander Broussard en zijn band het drijvende podium op de Vecht en als The Billy Joel Experience verraste deze topmusici alle aanwezigen met fenomenaal uitgevoerde tophits van de Amerikaanse zanger Billy Joel. De geweldige lichtshow maakte er een waar spektakel van. Licht en geluid waren net als alle voorgaande edities van het Festival in de bekwame handen van Ron AV Rentals uit Zwolle.

Na de pauze brachten Charly Luske en zijn topband onder aanvoering van bassiste Phaedra Kwant met George Michael en Wham! repertoire het publiek in extase en aan het dansen. Bootjes deinden op het water heen en weer op de kade en zelfs op de tribune gingen de voetjes van de vloer. De teleurstelling dat het concert om 23.30 uur dan toch echt afgelopen was werd ruimschoots verzacht door een fantastische lasershow uitgevoerd door LSP Stage Equipment. En daarmee werd het Vecht Concert 2021 afgesloten. Het was een waar feest aan de Vecht. De organisatie bedankt iedereen die op wat voor wijze dan ook heeft meegewerkt en meegeholpen en hoopt dat ook de nog komende evenementen deze week in het Vechtdal zoals de Koelinair, Picknick en Landgoed Concerten veel publiek zullen trekken. Informatie daarover is te vinden op www.festivaldevecht.com.

 

Bericht geplaatst op 25 augustus 2021 door: Marjolijn Rhee
Bovenste foto door: Francy Vos, overige twee foto’s door: Johan Bokma

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.