Festival de Vecht is al jaren een aantrekkelijk festival met een gevarieerd verrassend programma-aanbod. Het bestuur van Stichting Festival De Vecht is ambitieus en gaat een wat andere koers varen. Doordat organisatie ‘Festival de Vecht’ dit jaar individuele programma’s heeft samengesteld, verdeeld over verschillende locaties, zorgt dat er voor dat mensen dit jaar toch kunnen genieten van een mooi programma. De vergunningen voor de verschillende activiteiten zijn binnen. Aline Hofstee zit in het bestuur van de stichting en heeft zich intensief bezig gehouden met de aanvragen voor de vergunningen van de diverse programma’s. ‘Het was een hele klus, maar het is gelukt en dat is het allerbelangrijkste’, aldus Aline Hofstee.


Foto (vlnr): Aline Hofstee, Yvonne Oosterlaar, Joke van Davenhorst en Ilona Lagas.

Op diverse unieke locaties aan de Vecht, van Zwolle tot Hardenberg, kunnen jong en oud komen genieten van een breed scala aan evenementen en activiteiten. Omdat de activiteiten niet meerdaags en wel kleinschalig zijn, kan alles wat op stapel staat gewoon doorgaan. Uiteraard met aanpassingen aan de corona maatregelen, want de veiligheid van het publiek staat voorop. Bijna alle activiteiten vinden bovendien plaats in de openlucht. ‘Eigenlijk hebben we in deze tijd een verkeerde naam’, vertelde Aline Hofstee namens het bestuur van de Stichting Festival de Vecht. ‘We noemen het een festival, maar eigenlijk is het een aan elkaar geknoopte ketting van culturele activiteiten die allemaal plaats vinden langs onze mooie Vecht. De associatie die mensen hebben dat festivals niet doorgaan, is niet van toepassing op de activiteiten van Festival de Vecht. We zijn blij dat we deze zomer toch uit kunnen pakken!’

Er staat heel wat op stapel. Vrijdag 20 augustus beging in Ommen de Kinderdag met overdag voor kinderen van 7-12 jaar gratis workshops. Ze leren een lied of dans of maken kleding of een decorstuk. ’s Avond schitteren alle kinderen als musicalsterren in de door de musicalcast van de Beerze Bulten op het drijvende podium op de Vecht uitgevoerde jeugdmusical ‘Bultje en het verdwenen kristal’. Dansers van Studio85 uit Ommen zorgen voorafgaand aan de musical voor een spectaculaire opening van de avond. Vrijdagmiddag is er voor alle ondernemers uit het Vechtdal die ons Festival Sponsoren een Ondernemersbijeenkomst in Ommen met gastsprekers Johan Derksen en Evert ten Napel. Dat belooft wat!

Zaterdag 21 augustus overdag zijn er speciale rondvaarten in historische boten/zompen o.l.v. gidsen die het Verhaal van de Vecht vertellen. Rondvaarten zijn gratis. ’s Avonds vindt op het grote , drijvende Podium op de Vecht in Ommen het grootse Vechtconcert plaats. ‘Drie fantastische live acts, waaronder Charly Luske & band, spelen bekende songs van drie muzikale grootheden. Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael. Het wordt een geweldig muzikaal feest aan de Vecht’, volgens Joke van Davenhorst.

Film: door Vechtdal Leeft met Ilona Lagas (voorzitter Stichting Festival de Vecht)

Activiteiten vinden plaats van 20 t/m 29 augustus.

Zondag 22 augustus is er bij de Buitenplaats de Luwte een bijzonder Lunch Concert. Op deze prachtige locatie wordt een heerlijke lunch geserveerd, terwijl muzikaal entertainer Erik Brey zijn voorstelling ‘Jubileum’ speelt.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus varen er boten/zompen vanaf de Stuw Vechterweerd naar de Stoomfabriek Dalfsen en andersom. De heenreis gaat per boot en met een mooie wandeling van vijf kilometer wordt teruggelopen naar de plaats van opstap. Alles o.l.v. deskundige gidsen. Deelname aan deze ‘Ontdek de Vecht’ boottochten met wandeling is gratis.

Zaterdag 28 augustus is er in Vilsteren bij Stuw Nevengeul een picknickconcert met High Tea verzorgd door Herberg de Klomp. Ondertussen kan er genoten worden van een optreden van (alt)violisten en zangeres Lonne Pondman & ensemble. Ook op zaterdagmiddag 28 augustus kunnen jong en oud ‘Op verhaal komen bij de Vecht’ bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardeberg. Toegang is gratis en er zijn heel veel leuke activiteiten zie leuk zijn voor het gezin.

Zondag 29 augustus worden de Festival de Vecht activiteiten afgesloten met een Landgoed Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren, waar harpiste Mechteld Karlien de Jongh zorgt voor een wondermooie middag. Bij Erve Vechtdal in Varsen vindt een heus Koelinair Concert plaats. Met verhalen en muzikale optredens van onder andere de Stuwzangers en zangeres Irene Aalvink. Onder het genot van een uitgebreide borrelplank en hapjes.

Het wordt deze zomer dus niet alleen muzikaal genieten aan de Vecht, maar ook culinair genieten. Alle informatie over tijden, plaatsen, kaarten e.d. is te vinden op www.festivaldevecht.com. Het bestuur van Festival de Vecht hoopt dat er veel mensen komen genieten van wat er allemaal te beleven valt, zodat de eerste uitgebreide editie van Festival de Vecht een groot succes en de opmaat vormt voor verdere uitbreiding in de toekomst.

Bericht geplaatst op 05 augustus 2021 door: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.