OMMEN – Het jaarlijkse indoorfeest van het LP Café in Café de Herberg op 4 november jl. heeft een prachtig bedrag opgeleverd voor het initiatief van Johan Drenth en Roos ter Beek: het kookboek voor de Overijsselse Voedselbanken. Normaal wordt de opbrengst van het feest gebruikt voor een volgend feest en de promotie van lokale bands. Dit jaar heeft het bestuur ervoor gekozen de opbrengst volledig te doneren aan een lokaal initiatief dat de actie van RTV Oost ‘Samen voor de Voedselbank’ ondersteunt. Hans van Lingen, uitbater van Café de Herberg, was meteen enthousiast en sponsorde spontaan mee. Vandaag werd de cheque van € 500 overhandigd.

In Overijssel zijn ruim 2500 mensen afhankelijk van het wekelijkse boodschappenpakket dat hen gratis wordt verstrekt door de vrijwilligers van de Voedselbanken. RTV Oost houdt van 1 tot en met 9 december weer de actieweek ‘Samen voor de Voedselbank’ om producten en geld voor de Overijsselse Voedselbanken in te zamelen. Naar aanleiding van deze actie is een lokaal initiatief gestart door Johan en Roos om een kookboek uit te brengen dat gratis wordt verspreid onder de cliënten van de Overijsselse Voedselbanken.

lp-cafe

Chef-kok Johan stelde recepten samen voor makkelijke voedzame maaltijden met enkel de producten die tijdens de actieweek van RTV Oost worden ingezameld. Tekstschrijver Roos ter Beek, tevens bestuurslid van de lokale Voedselbank, nam het uitschrijven van alle teksten voor haar rekening. Ook de drukker die in het kader van sociaal ondernemen meewerkt, was snel gevonden. De opmaak en de druk van de boekjes verzorgt Drukkerij Gerrits en Leffers tegen kostprijs.

Voorzitter van de Ommer Stichting LP Café Frits Volkerink hoorde over de actie van RTV Oost en de actie van Johan en Roos: “We vinden het gratis kookboek een bijzonder goed idee. Maar er is natuurlijk wel geld voor nodig, dus zijn Johan en Roos een actie gestart om sponsors te werven voor het drukken van de boeken. Wij willen de actie heel graag op weg helpen en daarom doneren wij dit jaar de gehele opbrengst van het feest aan de productie van de kookboeken.”

Uitbater van Café De Herberg in Ommen is ook erg begaan met de Voedselbanken en vond het een mooi initiatief: “Natuurlijk doe ik aan zo’n initiatief graag mee. Nou hadden ze er enige haast mee, want de actieweek begon al over 2 weken en de boeken moesten voor die tijd gedrukt zijn. Dus tijd voor twijfelen had ik niet, en had ik ook niet nodig hoor! Ik heb inmiddels het kookboek gezien en het ziet er strak uit!”

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.