Vanaf 1 oktober start in het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen de expositie ‘Grenzen in Veelvoud’. Deze nieuwe expositie start in het kader van het thema GRENZEN van de van Maand van de Geschiedenis.

Er zijn geografische, politieke, technische, lichamelijke, geestelijke en tal van andere grenzen die onze ruimte en mogelijkheden bepalen. De belangrijkste grenzen lijken in ons hoofd te zitten. Het al dan niet uitgesproken: ‘dat kan ik niet’ en ‘dat durf ik niet’ kan een rem zijn om onze eigen mogelijkheden te benutten. Behoudzucht, vooroordelen en eigen belang kunnen anderen belemmeren om hun grenzen te verleggen.

expositie-grenzen-in-veelvoud-ibr-nt

Maar voor het denken en voor het voelen bestaan geen grenzen, vooral als die zich richten op het nobele of creatieve. Bekijk onze kleine kunstwerkjes in deze tentoonstelling en laat u inspireren om uw eigen grenzen te ontdekken en misschien wel te overstijgen. In veel aantrekkelijke ensceneringen tonen tinnen figuren beelden van mensen die tegen grenzen opliepen, maar vooral ook van mensen die hun grenzen wisten te overstijgen.

ntfm

Tinnen figuren blijven een onuitputtelijke bron van inspiratie en bewondering. Naast de nieuwe expositie kunt u ook de exposities “De Magie van Verhalen’ en ‘Fijnschilders uit deze tijd’ bewonderen. U bent van harte welkom om het museum te bezoeken. Dagelijks, behalve ’s maandags, van 11.00 – 17.00 uur en zondags van 13.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie over lopende exposities, activiteiten en openingstijden bezoek de website.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.