Sinds afgelopen maandag (maandag 11 mei) ontstaat er voorzichtig weer meer perspectief op een samenleving waarin we ons vrijer kunnen bewegen. Dat is echt een stap vooruit en geeft voorzichtig weer ruimte. Maar het legt ook een enorme verantwoordelijkheid op ons allemaal. Er zijn immers geen garanties. Wanneer blijkt dat het aantal besmettingen weer toeneemt en de druk op de zorg weer te groot wordt, zullen verruimingen pas later genomen kunnen worden of zullen we stappen terug moeten zetten.

Ik ben enorm blij, dat sinds afgelopen maandag, diverse contactberoepen weer aan het werk kunnen. Voor een grote groep ondernemers is dit een grote opluchting na een periode van onzekerheid. Ook buiten sporten is vanaf dat moment weer mogelijk, mits je op 1,5 meter afstand van elkaar blijft en niet aan wedstrijden deelneemt. Bibliotheken mogen weer open en het (speciaal) basisonderwijs en de kinderopvang gaan weer (gedeeltelijk) open.

Hans Vroomen, burgemeester van Ommen.

Als we ons houden aan de maatregelen, mogen we op 1 juni weer een drankje drinken op het terras. Restaurants, cafés en culturele instellingen mogen vanaf dan met maximaal 30 personen weer open zijn. Ook het voortgezet onderwijs zal vanaf dan weer kunnen opstarten.

Het zijn misschien kleine stappen en ik snap dat voor veel ondernemers misschien niet snel genoeg gaat. Maar het zijn wel eerste stappen! Uiteindelijk blijft het doel om kwetsbare groepen te beschermen, zolang we niet beschikken over een vaccin tegen het coronavirus. We hebben het al Ommenaren met elkaar in de hand. Door verantwoordelijkheid te nemen en ons te houden aan de maatregelen kunnen we kwetsbare groepen beschermen en bieden we bovendien ondernemers ruimte om stap voor stap weer aan het werk te gaan.

Ik heb veel vertrouwen in de Ommenaren en het verantwoordelijkheid besef is gelukkig groot, dat heeft de afgelopen periode wel aangetoond. Dus laten we die 1,5 meter afstand van elkaar bewaren, laten we drukte vermijden, zoveel mogelijk thuis werken en vaak onze handen wassen.

De situatie waarin we ons met elkaar verbinden vraagt veel van ons allemaal. Het vraagt zelfbeheersing, het vraagt dat we accepteren, dat niet alles mogelijk is wat we twee maanden geleden nog vanzelfsprekend vonden. Het vraagt van ons allemaal geduld en verantwoordelijkheidsbesef. Laten we dat vasthouden. Ik ben er van overtuigd dat we er samen doorheen komen.

Geschreven door: Hans Vroomen, burgemeester van Ommen.

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.