Aanstaande zaterdag, 13 mei, beginnen de festiviteiten waarmee we vieren dat Ommen 775 jaar geleden stadsrechten heeft ontvangen. Wat te denken van een ontbijt, verzorgd door de bakkers van Ommen? Zin om aan te schuiven? Vooraf aanmelden is nodig, dat kan bij Sis en Bro Bakery of bij Bakkerij Van der Most.

Voordat we aan tafel gaan, beginnen we met een sportieve start. Op het Anjerplein aan de Vecht kan vanaf 08:45 uur iedereen meedoen met de ochtendgymnastiek en een yogales. Voor jongeren staat er een Free Running parcours klaar op de Markt.

Ga na het ontbijt op ontdekkingsreis door Ommen. Meld je via de website www.ommen775jaar.nl voor een gratis informatieve stadswandeling door het centrum van Ommen. Er ligt nog zoveel geschiedenis verscholen in het centrum. Ervaren stadsgidsen weten er van alles over te vertellen. Liever fietsen? In het Historisch museum ligt een gratis fietsroute klaar om in eigen tempo onze gemeente te doorkruisen.

Vanuit Witharen start zaterdagochtend een autopuzzeltocht. Er is een verrassende route uitgezet door alle buurtschappen. Onderweg ga je op zoek naar markante punten in de vorm van een fotopuzzel. Aanmelden voor deze tocht kan ook via de website www.ommen775jaar.nl

Meer informatie, tijden en locaties en het programma van de komende feestdagen vind je ook op de website www.ommen775jaar.nl

 

Dit artikel is geplaatst op: 07-05-2023

 

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.