Burgemeester Hans Vroomen presenteert met trots de eerste editie van De Ommer. Een magazine geschreven door en voor Ommenaren. Samen met Ommense partijen is hier hard aan gewerkt. De eerste editie wordt huisaan-huis verspreid in de gemeente Ommen. Het 20 pagina dikke magazine komt drie keer per jaar uit. Het gaat over mooie, bijzondere en unieke verhalen in en uit Ommen. “In de gemeente Ommen is zo veel moois te ontdekken”, aldus burgemeester Hans Vroomen. “Met dit magazine willen we inwoners graag verrassen met informatie. Ook voor bezoekers is dit een handzaam magazine met leuke informatie, waarin de mooie elementen van de gemeente nog eens nader worden belicht.”

magazine-om

Ontwerpwedstrijd ‘Hart van het Vechtdal’ Ommen ligt in het midden van het Vechtdal en is met recht het hart van het Vechtdal. Dit hart krijgt een centrale rol in de campagne. In het magazine, maar ook in andere uitingen komt dit hart terug. Alleen is het hart momenteel nog wit. Inwoners worden uitgedaagd om een ontwerp aan te leveren. De mooiste inzending wordt gerealiseerd.

De afmeting van het hart is ongeveer 90×100 cm. Het belangrijkste is dat het ontwerp moet passen bij Ommen, creatief is en kleurrijk. De ontwerpen/ideeën kunnen worden ingestuurd door een e-mail te sturen naar hartvanhetvechtdal@ommen.nl. Het winnende ontwerp wordt uitgevoerd.

De gemeente Ommen werkt aan een marketingcampagne ‘Hart van het Vechtdal’. Met als doel meer bestedingen en (economische) vitaliteit voor Ommen.