burgemeester-mark-boumans-ibr-no

Een bekend gezegde is: ‘April doet wat hij wil’ en dat is qua weer ook wel een beetje zo. Zonnige dagen worden nog afgewisseld met wind en regen. De temperaturen lopen echter wel op en we merken dat het drukker wordt in Ommen. Deze week wil ik even stil staan bij de bevrijding van Ommen door de Canadezen op 11 april 1945. In een periode waarin we allemaal dagelijks geconfronteerd worden met de gevolgen van oorlog en terreur, is het goed je te beseffen dat er ook een einde kan komen aan een duistere periode en dat er mensen zijn die hun leven in de waagschaal zetten om anderen vrijheid te geven. De bevrijding van Ommen ging indertijd niet zonder slag of stoot, waarbij ook verschillende militairen, verzetsmensen en burgers om het leven kwamen.Het is goed te gedenken!

Afgelopen week mocht ik ook spreken over samenwerking bij de handelsvereniging Ommen in de Vechtdalhoeve, waar veel middenstanders aanwezig waren. Tijdens de avond bleek mij weer eens dat eendracht macht maakt. Samenwerking brengt meer! Bovendien wordt er genoeg georganiseerd in Ommen, dat maakt onze stad en gemeente ook zo bijzonder.

mark boumans hvo ondernemersbijeenkomst ibr no
Foto 2: Burgemeester Mark Boumans spreekt over samenwerking tijdens de HVO Ondernemersbijeenkomst in de Vechtdalhoeve.

Opvallend was vorige week natuurlijk ook het referendum. In Ommen een redelijke opkomst, hoger dan landelijk met een nipte uitslag “tegen”. Ik wil vanaf deze plaats ook alle leden van de verschillende stembureaus in de gemeente bedanken voor hun inzet gedurende deze dag! Zonder de stembureauleden zouden we immers niet op zoveel plekken in de gemeente een stembureau open kunnen hebben. Aan het einde van de week mocht ik als trekker vrijetijdseconomie in de regio Zwolle nog een bijeenkomst met ondernemers bijwonen over de “inkomende, zeg maar buitenlandse toerist”. Interessant om te horen welke kansen gezien worden en hoe je deze markt kunt bereiken. We hebben in onze gemeente al diverse positieve ervaringen met de Duitse toerist. Hier valt echter nog veel meer te doen, ook door meer samenwerking!

Deze week staat er ook weer veel op de agenda. Eén activiteit wil ik eruit lichten, namelijk het schoolvoetbal! Op de velden van OVC’21 worden deze week de voorrondes en finales gespeeld voor jongens en meisjes van de basisschool. Ooit deed ik zelf mee in de gemeente waar ik ben opgegroeid en ik weet tot op de dag van vandaag hoe ontzettend leuk dat was! Ik hoop dat onze jeugd ook kan genieten van mooie sportieve prestaties.

Geschreven door: Burgemeester van Ommen, Mark Boumans.
Foto: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.