Zaterdagochtend 16 juni ontving ik in het Bezoekerscentrum Ommen toeristen uit Osnabrück. Zij genoten van hun fietstocht door o.a. Ommen en het Vechtdal. Ze maakten een tocht en begonnen in Oldenzaal en het eindpunt is Lemmer. Ze fietsen drie dagen en overnachten bij verschillende Bed and Breakfasts. ‘Wat zijn de fietspaden hier geweldig. Het is niet te vergelijken met de fietspaden in Duitsland. Hier kun je heerlijk fietsen de paden zijn breed en goed begaanbaar’, aldus de toeristen.

toeristen-2018-1-

Toen ik ze vroeg of ik ze de gids ‘Geheimtip Vechtetal’ mocht overhandigen reageerden ze enthousiast. ‘Ja daB ist ja super’.  Ze namen plaats op het terras en de gids werd grondig bestudeerd. Ondertussen spraken we over hun tocht en natuurlijk ook over Duitsland waar het ook prachtig is.

toeristen-2018-2-terras-bezoekerscentrum

Als gastvrije gemeente heb ik ze een kopje koffie met cake aangeboden. ‘Van het huis’, zei ik er bij. Een vrije gift voor het bezoekerscentrum is welkom. Ze hadden het erg naar hun zin. De cake en de koffie heeft ze goed gesmaakt, ik heb ze voorzien van de juiste informatie en we hebben een leuk gesprek gehad. Ook zij komen vast weer eens terug. Zij vervolgenden hun tocht richting centrum Ommen waarna ze doorrijden richting Zwolle, op naar Lemmer.

Geschreven vanuit het Bezoekerscentrum Ommen door: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Bedrijven in Ommen
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.

Bezoek het Bezoekerscentrum Ommen voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal.

 

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.