Gemeente Ommen nodigt inwoners van Ommen uit om op 14 februari mee te denken over de toekomst van Ommen richting het jaar 2030. Hoe ziet Ommen eruit in 2030? Hoe zorgen we er samen voor dat Ommen ook in 2030 een prettige gemeente is om in te wonen, te werken en te recreëren? Welke ontwikkelingen gaan we het meest merken in onze samenleving? Antwoorden op deze vragen wil de gemeente Ommen samen met inwoners zoeken tijdens de bijeenkomt op 14 februari in het Vechtdal College.

Klaar voor de toekomst
Ommen heeft in 2030 volgens de verwachting van het CBS en PBL 20.300 inwoners. Dat is 2.700 meer dan de 17.600 inwoners in 2016. Een stijging van 15%. Naast deze stijging van het aantal inwoners zijn er veel ontwikkelingen en trends die ook invloed hebben op het leven in Ommen in 2030. Burgemeester Mark Boumans: “Ontwikkelingen in onder andere de zorg, het onderwijs en de landbouw gaan in een snel tempo. Ook voor Ommen betekent dit dat we ons hierop moeten voorbereiden. Dit doen we door onze huidige toekomstvisie klaar te stomen voor het jaar 2030.”

Samen werken aan het Ommen van 2030
Naast de bijeenkomst voor ondernemers en organisaties die op 19 december 2016 plaatsvond is het nu de beurt aan de inwoners van de gemeente Ommen om mee te denken. “Wij vinden het van groot belang dat alle inwoners de kans krijgen een steentje bij te dragen aan de toekomst van onze gemeente. Iedereen met mooie ideeën, iedereen die het leuk vindt betrokken te zijn bij de toekomst van Ommen en inwoners die graag meedenken over thema’s als zorg, duurzaamheid en digitalisering zijn van harte welkom op 14 februari vanaf 19.00 uur in het Vechtdal College”, aldus burgemeester Mark Boumans.

Aanmelden
Aanmelden voor de bijeenkomst kan voor 3 februari via toekomstvisieommen2030@ommen.nl. Inloop van de bijeenkomst is op 14 februari vanaf 19.00 uur in het Vechtdal College aan Balkerweg 2 in Ommen. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

Andere manieren om mee te denken
Naast het bijwonen van de bijeenkomst op 14 februari kan iedereen meedenken door een reactie te geven op de verschillende stellingen die gericht zijn op de toekomst van Ommen. Deze stellingen zijn te vinden op www.ommen.nl en op de facebookpagina van de Gemeente Ommen. Op basis van de online reacties en de uitkomsten van de bijeenkomsten met ondernemers, organisatie en inwoners stelt gemeente Ommen de nieuwe Toekomstvisie 2030 op.

toekomstvisie-ibr-no

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.