De Wolfskuil bestaat dit jaar 70 jaar en dit wordt gevierd door een open huis op 25 maart.
Het open huis is een echte belevenis! Behalve een kijkje achter de schermen zijn er heel veel leuke activiteiten te doen en van alles te proeven.

Er gaat wat moois schuil in de bossen van De Wolfskuil! Kom dit tijdens het open huis ervaren. Uiteraard zijn de groepsaccommodaties* te bekijken. Doe actief mee met een bamboe challenge, speel Reuzen Jenga of ervaar je kwaliteiten als koorddanser. Leer meer over het eetbaar bos en luister naar verhalen over vroeger. Kinderen kunnen steltenlopen, zich laten schminken als een wolf, een speurtocht doen of hun energie kwijt raken op een springkussen. Bak zelf een pannenkoek of pizza, eet een lekkere hamburger en proef een lekker wijntje.

wolfskuil-open-dag

De Wolfskuil kiest er bewust voor om zoveel mogelijk samen te werken met lokale bedrijven. Heel veel bedrijven hebben met veel hun enthousiasme hun medewerking verleent. Zo komt onder andere de Keurslager, Wijnhof, Bakkerij van de Most, Culinair bij u thuis , de Reggesafari en De Boslust met eigen gemaakte spulletjes. Muziek vereniging Crescendo zal twee keer optreden. Natuurlijk zijn de medewerkers van De Wolfskuil er ook en kun je hen allerlei vragen stellen.

70 jaar De Wolfskuil, daar zijn we trots op. Vooral dat we een bijzondere plek zijn voor een heleboel kwetsbare kinderen en jongeren die bij ons vakantie vieren. Door onze maatschappelijke kortingen kunnen bijzondere vakanties doorgang krijgen. Denk aan bijvoorbeeld een midweek voor kinderen/jongeren met diabetes die ondersteuning krijgen om te leren hoe om te gaan met hun ziekte, of een week voor kinderen waarvan de ouders verslaafd zijn. Ook zijn er weekenden voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben of kinderen met een verstandelijke beperking die met hulp van vrijwilligers er even uit zijn. Tijdens het open huis blikken we vooral terug op dit aspect van De Wolfskuil door middel van oude foto’s en verhalen.

De toegang is gratis. Het evenement is op zondag 25 maart van 11.00 tot 15.30 uur. Kom bij voorkeur op de fiets als dit mogelijk is.

* Omdat de Blokhut wat verder weg is van het centrale terrein, is deze accommodatie niet te bezichtigen tijdens het open huis.