Afgelopen zaterdag hield de Stichting K-vriendelijk een open dag aan het Vrijthof in Ommen.  Mensen konden binnenlopen en kennismaken met de stichting die een bijdrage wensen te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen. Het zijn met name die mensen met hun zorgvraag die in aanmerking komen voor advies en/of begeleiding. Er was volop belangstelling.

Ieder mens heeft zijn kwaliteiten heeft sterke punten en minder sterke punten.

Ieder mens is uniek. Stichting K-Vriendelijk biedt ondersteuning aan mensen en of gezinnen die problemen ondervinden in het dagelijkse leven bijvoorbeeld bij de opvoeding van het kind. Het kan ook zijn dat mensen op bepaalde gebieden graag anders of beter zouden willen (leren) functioneren, of meer kwaliteit uit het leven willen halen. Soms lukt dit gewoon niet alleen en is daar hulp bij nodig.

Er zijn mensen die op zoek zijn naar steun en begrip en willen graag een stukje begeleiding. Daar was deze dag vanuit k-vriendelijk ook voor bedoelt om o.a. vrijwilligers te werven die daar ook in zouden kunnen ondersteunen.

Sommigen zijn al geholpen doordat er structuur wordt aangebracht in hun leven. Anderen zijn weer geholpen met langdurige zorg. Dit verschilt per hulpvraag en de situatie.

K-vriendelijk maakt het leven lichter

Soms lukt dit niet alleen en heb je gewoon iemand nodig die je daarbij kan helpen. Bij Stichting K-Vriendelijk wordt er passende begeleiding geboden aan jeugdigen, volwassenen en gezinnen. Er zijn hulpvragen op het gebied van zelfredzaamheid, opvoeding, psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid.

Afhankelijk van de zorgvraag en/of een eventuele diagnose wordt er gekeken of de zorgvrager te maken heeft met de Wet Langdurige zorg, De Zorgverzekeringswet of de gemeente. Samen wordt er gekeken of de stichting de juiste zorg kan bieden en welke wet-en regelgeving van toepassing is. Samen met het gebiedsteam Samen Doen die verantwoordelijk zijn voor de indicatie kunt zich aanmelden. Waarna er een informatief en kosteloos gesprek kan plaatsvinden bij stichting K-vriendelijk.

De stichting geeft individueel begeleiding of begeleiding in groepsverband. Ook bieden zij mogelijkheden voor budgetbeheer, beschermd wonen, zelfstandig of begeleid wonen of logeeropvang. 

De stichting werkt met, laten we zeggen, K-vrienden die vrijwillig iets willen bijdragen in het leven van anderen. De vrijwilligers zijn ondersteunend voor de gediplomeerde medewerkers die vanuit de stichting voor de specialistische zorg bieden.

De stichting zoekt K-vriendelijke vrienden!

Denkt u iets te kunnen betekenen voor anderen op het gebied van gezelligheid, ontspanning of iets dergelijks? Lijkt het u een uitdaging om positief bij te dragen in het leven van anderen die dat zouden waarderen? Wordt dan een K-vriend! Klop aan bij K-vriendelijk, maak vrijblijvend kennis en bekijk samen welke mogelijkheden er zijn.

K-vriendelijk-Ommen-ibr-1-no

Donateurs dragen bij

Dankzij donateurs kan de stichting zich blijven inzetten voor mensen die hulp nodig hebben. Wilt u donateur worden? Lees meer. Giften zijn welkom. De stichting is aangemerkt als Algemeen Beogende Instelling), dit betekent dat donaties belastingaftrekbaar zijn.

Voor vragen kunt u terecht bij de Stichting K-vriendelijk, telefoon: 0529-760011, of mail naar: info@k-vriendelijk.nl. Of loop even binnen bij K-vriendelijk, Bouwstraat 1 in Ommen. U bent van harte welkom.

Tekst en foto: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.