De Ommer Kerstboom, de grootste kerstboom in Ommen staat. Op zaterdag 10 december is de kerstboom geplaatst en zijn de lichtjes aangebracht. Dat was een heel karwei. Ommen tijdens de kerstdagen mooier maken en inwoners laten nadenken over wat nu echt belangrijk is in het leven. Dat is het doel van de actie ‘Grootste Kerstboom van Ommen’ die Jurrie Baas Tuincentrum, De Kompanen, Handelshuis Schuttert en Bouwbureau Jansman dit jaar voor de tweede maal op touw hebben gezet.

De vier ondernemers hebben een zo groot mogelijke kerstboom voor het kantoor van Bouwbureau Jansman aan de Julianastraat geplaatst. “Vorig jaar hebben we dit voor het eerst gedaan”, vertelt Jan Schuttert. “Het was een spontane actie, maar we kregen er veel positieve reacties op. Vooral de kerstgedachte op het bord bij de boom werd gewaardeerd.”

megakerstboom-ibr-no
Foto: Mega-kerstboom 2016 aan de Julianstraat in Ommen.

Het viertal heeft besloten dat de boom een traditie moet worden voor Ommen en roepen de inwoners op om een passende kerstgedachte aan te dragen. “We hebben hiervoor speciaal een website in het leven geroepen waarop mensen hun kerstgedachte kunnen invullen”, meldt Schuttert. “De spelregels zijn simpel. Het moet een kerstgedachte zijn die actueel is en betrekking heeft op Ommen. De spreuk mag prikkelend zijn, maar het moet wel netjes blijven.”

De vier ondernemers vormen samen de jury en kiezen de mooiste spreuk uit. Die wordt dan geplaatst op een bord naast de boom. “We hopen er in de toekomst steeds meer mensen bij te betrekken die ons helpen met de boom op te tuigen of die er andere dingen bij verzinnen zoals bijvoorbeeld muziek of een levende kerststal”, besluit hij. Doe ook mee en vul uw kerstgedachte in op www.ommerkerstboom.nl

Tekst: Erna Ekkelkamp

 

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.