Zaterdag 6 juni wordt voor de 5e keer de Vechtgenotenrit georganiseerd. Deze toertocht wordt jaarlijks georganiseerd voor kinderen die in het gezin geconfronteerd worden met kanker of de gevolgen van kanker. Een ruim 2 kilometer lang lint van trikes, zijspannen en motoren trekt deze dag met de kinderen en hun gezinnen door de wijde omgeving van Ommen met als doel een onbezorgde dag en het maken van veel plezier en mooie herinneringen.

Voorzitter van de organisatiecommissie Roos ter Beek: “De kinderen, hun ouders en de rijders krijgen een volledig verzorgde dag aangeboden. De koffie, ranja, lunch, het vermaak en al het andere worden allemaal gesponsord door gulle bedrijven en stichtingen die ons doel ondersteunen: een dagje onbezorgd genieten voor deze gezinnen. De trikers, zijspanrijders en motorrijders doen het ook allemaal belangeloos. Er komen zelfs trikers uit Zeeland en uit België om mee te rijden, dat bewijst wel hoe goed de sfeer is, denk ik. We krijgen alle ondersteuning van politie, vrijwillige verkeersregelaars, de meerijdende huisarts en de kinderarts en nog een heleboel vrijwilligers daar omheen. Wij zijn hen allemaal daarom ook bijzonder dankbaar! Omdat het de vijfde keer is hebben we een speciaal aandenken waar zeker ook de rijders blij mee zullen zijn.”

Vanaf 9 uur zullen de rijders en gezinnen zich verzamelen bij het Vechtgenotenhuis, waar de kinderen worden gekoppeld aan een trike of zijspan. Met deze triker of biker mogen ze de hele dag op pad. Hun ouders mogen achterop motoren stappen of gaan anders mee in een Amerikaanse schoolbus. Om 10 uur vertrekt de stoet via het centrum van Ommen en Witharen naar Café Calluna voor een koffiestop. Daarna voert de rit verder door het Vechtdal en richting Daarle en Marle en Hellendoorn. De lunch en het vermaak voor de gezinnen en rijders wordt verzorgd bij De Wilgenweard in Nijverdal. Na de uitgebreide lunch zal de stoet van meer dan 150 trikes, zijspannen en motoren doorgaan richting Den Ham. De VV Den Ham organiseert daar het Hugo Venebruggetoernooi en heeft voor de deelnemers van de toertocht nog een verrassing in petto. Hierna zal via Ommen Zuid teruggereden worden naar het Vechtgenotenhuis om daar de 5e Vechtgenotenrit rond 16.30 uur met een leuk aandenken af te sluiten.

Wie meer informatie wil over de exacte route, bijvoorbeeld om te zwaaien, kan deze vanaf woensdag 3 juni ook op de Facebookpagina vinden. Tot en met 31 mei kunnen kinderen nog aangemeld worden. Trikers, zijspanrijders en motorrijders mogen zich nog iets langer opgeven, maar liefst zo spoedig mogelijk. In verband met het koppelen van kinderen aan een rijder en de verzorging van de hele dag wil de organisatie graag op tijd weten waar op gerekend moet worden.

Aanmelden tot en met 31 mei: stuur een e-mail naar vechtgenotenrit@gmail.com.

foto 7 foto 8 foto 9 foto 13 foto 19 foto 22

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.