Op het Hertenkamp Ommen is woensdagmiddag  24 juni 2015 om 12.30 uur een damhertkalfje geboren. Al eerder werden er damhertkalfjes en een edelhertkalfje geboren in het uniek gelegen hertenkamp. Dit keer was het wel heel bijzonder. René Boezelman, beheerder van het Hertenkamp René had al aangegeven dat er meerdere dieren zouden worden geboren en tipte Natuurlijk Ommen. We zijn  direct met de foto en filmcamera naar het Hertenkamp gegaan dat gelegen is op Landgoed Het Laer. Natuurlijk Ommen was getuige van de geboorte en hebben de geboorte gefilmd. De film zullen we later plaatsen.

Toen we dinsdagochtend rond half twaalf aankwamen was er nog geen kalfje te zien. Maar de hinde had het al wel zwaar. Ze liep wat heen en weer. Dan weer liggen, dan weer staan. Uiteindelijk na een uur geduld werd dan toch het jonge kalfje geboren. Dat was toch best even spannend.

Het jonge kalfje lag heerlijk in het zonnetje in het gras. De hinde bleef dicht bij haar kalf en likte het vachtje schoon. De bok liet zich niet afleiden en bleef ook dichtbij. Liefdevol keek het naar zijn jong. Even later probeerde het jong te gaan staan. Met een beetje ondersteuning van de hinde lukte dat. Al wankelend kwam het jong in de benen.

SAM_9808-ibr-noSAM_9769-ibr-no SAM_9777-ibr-no SAM_9787-ibr-no SAM_9788-ibr-no SAM_9789-ibr-no  SAM_9805-ibr-no  SAM_9813-ibr-no SAM_9814-ibr-no SAM_9815-ibr-noSAM_9790-ibr-no

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.