cultuurprijs

De Cultuurprijs is een prijs die is ingesteld door de gemeente Ommen in samenwerking met het Cultuurplatform Ommen (CPO). Met de Cultuurprijs wordt een persoonof organisatie, die zich inzet voor het culturele leven in Ommen, in het zonnetje gezet.

Met de Cultuurprijs wil de gemeente en het CPO zijn waardering tonen voor mensen die zich inzetten voor het culturele leven in Ommen. Het kan gaan om individuele kunstenaars, professionals of amateurs, een muziekgezelschap, toneelvereniging of theater, een museum of een dichter. Als het maar gaat om:

  • een persoon of organisatie, die zich heeft ingezet voor het culturele leven van Ommen;
  • een persoon of organisatie, die daarmee iets heeft toegevoegd aan de cultuurwaarde van Ommen of behoud van cultuurwaarden.

Inwoners van Ommen kunnen elk jaar kandidaten aanmelden voor de prijs, waarna een jury van het Cultuur Platform Ommen een winnaar kiest. De Cultuurprijs bestaat uit een bedrag van € 1.000. De winnaar mag ook een jaar lang het logo van de Cultuurprijs gebruiken in zijn of haar uitingen.

Breng nu uw stem uit

Wie verdient volgens u de Cultuurprijs 2016? Breng nu uw stem uit! U kunt tot en met 28 mei een stem uitbrengen op een van de onderstaande genomineerden door een e-mail te sturen naar cultuurprijs@ommen.nl. Vermeld hierin:

  • Uw favoriete kandidaat
  • Uw naam
  • Uw adres

Bij het bepalen van de winnaar tellen de stemmen van de inwoners even zwaar mee als de stem van de jury. De Cultuurprijs wordt vrijdag 3 juni uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Carrousel in Ommen.

Genomineerden

De genomineerden voor de Cultuurprijs in willekeurige volgorde zijn:

Stichting Vechtdalkunsten
Stichting Vechtdalkunsten zet zich op verschillende manieren in voor de beeldende kunst in Ommen. Het is een vernieuwend initiatief met een breed draagvlak en publiek.

Nationaal Tinnen Figuren Museum
Nationaal Tinnen Figuren Museum is uniek in Nederland en heeft een waardevolle collectie. Het museum heeft een programma voor jong en oud.

Streekmuseum Ommen
Streekmuseum Ommen koestert ons cultureel erfgoed. Het museum organiseert regelmatig thema-exposities en –avonden en maakt ook kinderen wegwijs over onderwerpen uit het verleden.

Cultuurprijs stichting vechtdalkusnten montmartre  Cultuurprijs tinnen figuren museum  Cultuurprijs streekmuseum militaire voertuigen

Een reactie op "Genomineerden Cultuurprijs Ommen bekend"

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.