Op zaterdag 17 maart geeft Crescendo een groot concert voor de inwoners van Ommen en omstreken in Multifunctioneel Centrum De Carrousel in Ommen. Het concert begint om 19.30 uur.

Onder de titel “Celebration! ” viert de muziekvereniging dat ze al 110 jaar van muziek een feest mag maken. Voor slechts 5 euro (kinderen tot 12 jaar: 2,50 euro) kun je een hele avond genieten van moderne muziek, live gespeeld door  enthousiaste en jonge muzikanten, onder professionele leiding van Wilco Dijk en Jan Schoonhoven.

Jan Schoonhoven met de jeugd van Crescendo

Wat komt er zoal voorbij?:  Michael Jackson, Guus Meeuwis, het modern spaanse  Malaguena en  Stevie Wonder door het hamonieorkest. Alles in het teken van feest! De Malletband  heeft een boeiend slagwerkprogramma. Op de tonen van het Salsa Rulez, Mallet Groove, Waka waka van Shakira, Umbrella van Rihanna en van Rubbish (Mentjox en Dijk) krijgt u de kriebels om dansend de Carrousel rond te gaan. De jongste muzikanten spelen alleen maar moderne muziek en dat doen ze goed! Titels als Take it easy, Shape of you en Fireworks zeggen al genoeg. En wat te denken van de allerjongste artiesten, de blokfluiters? Die doen ook al aardig mee. Ze hebben al  een paar keer met de andere jeugd samen gespeeld.

Als enige vereniging in Ommen  is Crescendo een harmonie; met veel  houtblazers dus.  Het is dé plek om in orkestverband  dwarsfluit,  klarinet en  hobo te spelen. De opleiding van alle instrumenten wordt door de gemeente ondersteund, omdat de vereniging naast het muziek maken ook een maatschappelijke taak  voor Ommen heeft.  Koningsdag en de 4 mei viering zonder muziekverenigingen is in Ommen ondenkbaar.

Er loopt op dit moment ook de beroemde Muziekfabriek in Ommen. Een kweekvijver voor muzikanten.  De deelnemers  daarvan kunnen zaterdag goed horen hoe het instrument dat ze spelen klinkt in een echt orkest. Op vertoon van een speciale pas van de Muziekfabriek mogen zij  gratis naar binnen. We zien u graag op zaterdag 17 maart!