natuurlijk-ommen-circus-scarlet

Ze leeft voor haar honden en het circus

Van donderdag 16 oktober t/m zondag 19 oktober verzorgt het circus, waar zo’n dertig mensen werken, diverse shows voor jong en oud in Ommen. Driehonderdvijfenzestig dagen in het jaar zijn alle entertainers, verzorgers en anderen druk om mensen te vermaken en plezier te brengen in het leven van anderen. Natuurlijk Ommen werd uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen op de Voormars en maakte o.a. kennis met Scarlet en haar honden. Scarlet, 18 jaar, steelt de komende dagen naast alle andere acts de show!

Scarlet, 18 jaar, treedt op met haar honden. Bovendien is zij luchtacrobate en werkt ze in de restauratiewagen, waar zij allerhande lekkernijen verkoopt. Zij traint haar honden zelf en dit doet ze al bijna zes jaar. Haar vader en moeder hebben de leiding van het circus. Grootmoeder is in de tachtig en reist nog altijd trouw mee. Deze circusmensen hebben een hechte band met elkaar en doen alles samen. Een aantal weken in het jaar is het iets rustiger. In de maanden januari en februari wordt er gewerkt aan het onderhoud van al het materiaal dat gebruikt wordt tijdens de shows. Er is dus altijd veel te doen.

circus-renz-paarden    natuurlijk-ommen-kamelen

In het jaar 1948 zijn Bernhard en zijn vrouw Theresia Renz, opa en oma van Scarlet, begonnen met hun circus in omgeving Berlijn. Ze brachten – per fiets – theater in dorpen en scholen. Zij hebben steeds keihard gewerkt. Langzamerhand zijn zij vooruit gekomen. Eerst werd er een auto gekocht en later een vrachtwagen. Zo hebben zij hun circusbedrijfje steeds verder uitgebreid. Zij kregen zes kinderen. Alle kinderen gingen bij hun ouders in het circus werken, maar uiteindelijk hebben alle kinderen een eigen circus gekregen. Een paar van hen reizen met hun familie door Nederland. Anderen reizen in Duitsland en in Oostenrijk.

Franz Renz  en zijn vrouw Amanda vormen  de directie van circus Franz Renz International. Samen met hun kinderen Franz Renz jr. met zijn vrouw Georgina,  Scarlet, Anthonie en Boy, aangevuld met jongleur Benjamin (een domineeszoon uit Berlijn die koos voor het circusleven) en neef Germano maken zij een geweldige circusshow. De shows bestaan o.a. uit acrobaten, jongleurs, trapezewerkers en clownerie. Verder zijn er in de show olifanten, kamelen, honden, Watussie koeien, paarden en pony’s. De namen van de olifanten zijn Limar, Leika en Zeila, ze zijn ongeveer 35 jaar oud.

olifanten-ommen-circus-renz

Olifanten staan over het algemeen graag, maar af en toe gaan ze er even bij liggen, 2 tot 3 uur, niet langer. Het is niet prettig voor die dieren om langer te liggen vanwege hun enorme omvang, een olifant kan zo oud worden als een mens.

Elke zondag, transportdag, rijdt Scarlet op één van de grote Scaniatrucks en verzorgt ze samen met anderen het transport naar de volgende plaats. Alle vrouwen van het circus, uitgesloten oma, rijden op de vrachtwagens.

Na de shows in Ommen vertrekt het circus naar Surhuisterveen in Friesland.

Bezoekers maken zich op voor de show

Olifanten, pony`s, honden, jongleurs, de clown, ze zijn allemaal te zien in circus Renz. In de agenda van Natuurlijk Ommen staat vermeld wanneer de shows plaatsvinden.

circus-renz-natuurlijk-ommen-kassa    bezoekers-circus-renz

 

Download hier een kleurplaat voor de kinderen. De leukste tekeningen plaatsen we op onze Facebookpagina. U kunt de kleurplaat scannen en mailen naar: info@natuurlijkommen.nl

 

 

2 Reacties op "Circus Renz International brengt glimlach in Ommen"

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.