retaildeal

Burgemeester Bas Verkerk (economische zaken) heeft op maandag 3 juli de ‘RetailDeal’ met minister Kamp van Economische Zaken ondertekend. De RetailDeal richt zich op het behouden van een aantrekkelijk en levendig winkelgebied, het tegengaan van leegstand en een betere samenwerking tussen ondernemers, overheden en vastgoedeigenaren.

Om de nodige veranderingen in het winkellandschap in goede banen te leiden, nam minister Kamp in maart 2015 het initiatief voor de landelijke Retailagenda. Sinds de start zijn er in totaal 109 van RetailDeals gesloten, waar meer dan 140 gemeenten bij zijn betrokken.

Vandaag tekende burgemeester Bas Verkerk de RetailDeal voor het winkelgebied van Ommen. Hiermee laat Ommen zien dat ze wil inzetten op een gezonde toekomst van de binnenstad en hier samen met alle stakeholders werk van te wil maken.

Goede stap
Minister Kamp: “Samen met provincies, gemeenten, vastgoedpartijen en ondernemers werken we sinds maart 2015 aan het versterken van onze winkelgebieden. Met de Retailagenda willen we onze binnensteden levendig, en onze winkelstraten economisch succesvol, houden.”

“De retail is een belangrijke sector voor elke gemeente, goed voor een jaarlijkse omzet van circa € 110 miljard en een werkgelegenheid van ruim 870.000 mensen. Het is een goede stap dat alle Overijsselse gemeenten zich hiervoor inzetten en samenwerken aan vitale en toekomstbestendige winkelgebieden. Daarmee gaan we ook winkelleegstand tegen, daar profiteert iedereen van.”

Actieplan
Om het winkelgebied van Ommen te versterken en toekomstbestendig te maken, heeft de gemeente Ommen samen met de Handelsvereniging Ommen (HVO) een actieplan voor het centrum opgesteld. Naast gemeente en HVO zijn Ommense horeca- en recreatieondernemers, vastgoedeigenaren, bank en makelaardij betrokken bij de totstandkoming en uitvoering van het actieplan.

In het actieplan centrumontwikkeling Ommen zijn 28 concrete projecten benoemd om de kracht van het centrum te versterken en de binnenstad toekomstbestendig te maken.  De projecten richten zich op een heldere afbakening en inrichting van het centrumgebied, het professionaliseren van ondernemerschap en de uitvoering van een marketingstrategie.

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen
Meer info over Bedrijven in Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.