Het tweede boek over Ommen, geschreven door Ben Wösten is uit. Het boek met de titel ‘Ommen in woord en beeld’ werd vrijdagmiddag door Kris Wösten, de kleinzoon van Ben, in het gemeentehuis overhandigd aan burgemeester Hans Vroomen. Dit gebeurde uiteraard met inachtneming van de anderhalve meter afstand.


Foto: v.l.n.r. Kris Wösten, burgemeester Hans Vroomen en Ben Wösten.

Het boek bevat historische verhalen over Ommen. Het zijn verhalen die Ben ooit geschreven heeft voor historisch tijdschrift ‘De Darde Klokke’. Wethouder Ko Scheele heeft het voorwoord geschreven. Het is het tweede boek waarin Ben zijn verhalen heeft gebundeld. Het boek ‘Ommen in vijftig verhalen’ was zijn eerste boek over Ommen. Dit boek wordt nog steeds veel verkocht, nu dus nog een deel. ‘Ommen in woord en beeld’, een boek vol verhalen, geïllustreerd met historisch beeldmateriaal, is vanaf 1 november bij de Readshop in Ommen te koop.

Het boek is tot stand gekomen met hulp van Sir Schokkenbroek, secretaris van ‘De Darde Klokke’. Sir heeft de opmaak van de inhoud verzorgd. Marjolijn Rhee, eigenaar van het Bezoekerscentrum Ommen en Natuurlijk Ommen, heeft de omslag ontworpen. Het resultaat mag er zijn. ‘Het is een mooi boek. Ben, ik vind het geweldig dat je verhalen over Ommen schrijft en deze verhalen door middel van een boek doorgeeft aan mensen die geïnteresseerd zijn in Ommen. Ik kijk er naar uit om het boek te lezen’, aldus burgemeester Hans Vroomen.

Bericht en foto’s door: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.