Wethouder Bart Jaspers Faijer heeft op vrijdag 3 juli 2020 het havengebouw bij de Passantenhaven in Ommen officieel geopend.

Yda van Oosten, voorzitter van Watersportvereniging de Vechtstreek.

Yda van Oosten is sinds anderhalf jaar voorzitter van Watersportvereniging De Vechtstreek. Er waren al ruim twintig jaar plannen voor een nieuw havengebouw, echter werden deze plannen nooit echt doorgezet. Er kwam zicht op een nieuwe passantenhaven, die in 2015 werd gerealiseerd. De oude voorziening, het oude gebouwtje ging mee naar de nieuwe passantenhaven, deze was al te klein dus werd er tijdelijk een unit bijgezet. Yda van Oosten pakte op verzoek van de vereniging het hele proces weer op. Een betere voorziening voor de gasten moest er nu toch echt komen en dat is gelukt.

Wethouder Bart Jaspers Faijer.

Wethouder Bart Jaspers Faijer feliciteerde als bestuurder van Ommen namens het gemeentebestuur de vereniging. ‘Ik heb geen zwaar werk verricht zeg ik heel eerlijk, ik kom gewoon straks een het lintje doorknippen maar ik vind dit een hele mooie gebeurtenis.’

De wethouder vertelde dat hij zelf geen boot heeft maar en een keer een kaart kreeg van de Watersportvereniging toen hij deze bekeek dacht hij waar zitten we nu toch eigenlijk? Ommen ligt in een gebied waar je prachtig kunt varen!

Oud schipper Frits van Elburg (85), het oudste lid van de watersportvereniging.

Ook vertelde hij aan de heer van Elburg, het oudste lid van de Watersportvereniging, dat hij ooit het boek had gelezen van Schutte met de titel ‘Varen waar geen water is’. Hij las in dat boek dat je rond 1850 veel zompschippers had ook in Ommen en dat de familie van Elburg een echte schippersfamilie was. ‘Als u daar een nazaat van bent dan ben ik ook bijzonder trots dat dit vanmiddag hier zo gebeuren mag’. Dat varen bij Ommen hoort staat als een paal boven water.

Wethouder Bart Jaspers Faijer.

Na de toespraak werd het lint door de wethouder doorgeknipt en vervolgens werd de rood-wit-blauwe vlag de mast in gehesen door het oudste lid van de Watersportvereniging Ommen, de heer van Elburg en havenmeester Hennie Prins die al jaren havenmeester is.

Vlnr: Frits van Elburg, Hennie Prins en Yda van Oosten.

Nadien werd er genoten van een hapje en een drankje en de barbecue. Het was ontzettend gezellig aan de Vecht.


Het jongste lid Novah Zevering is 2 jaar en geniet met volle teugen op de schoot van Frits van Elburg die 85 jaar is en het oudste lid is van de vereniging.

Foto’s door: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.