De familie Schipper is woonachtig in Ommen en zij zijn trouwe bezoekers van het Bezoekerscentrum in Ommen. Zij meldden zich zaterdag bij het Bezoekerscentrum Ommen bij de Besthmenermolen. Het Bezoekerscentrum Ommen dat haar inkomsten moet genereren door met name groepsarrangementen en educatieve activiteiten is tijdelijk gesloten in verband met het coronavirus, toch was Marjolijn Rhee, initiatiefneemster van het bezoekerscentrum even aanwezig en trof daar de familie Schipper.

Familie Schipper uit Ommen wil dankbaarheid voor artsen en zorg

‘Wij zouden het mooi vinden als er in onze mooie molens in Ommen een T-shirt met een hart erop komt te hangen. Zo kunnen we nog meer dankbaarheid tonen richting de zorg, in verschillende molens in Nederland wordt het al gedaan. Wij vinden dat erg mooi. Wil jij dit voor ons oppakken?’, zo vroeg mevrouw Schipper mij nadat zij bij het bezoekerscentrum kwamen aanrijden. Mijn antwoord was direct: ‘Ja natuurlijk!’

‘Dit is een prachtig initiatief om ook in Ommen op te pakken. We hebben in Ommen vijf prachtige molens. De Besthmenermolen bij het bezoekerscentrum is er één van. Ik ben reuze blij met deze prachtige molens in Ommen. Het zijn unieke, prachtige objecten die Ommen sieren. In het hoogseizoen en in de weekenden komen veel mensen naar het bezoekerscentrum voor een kijkje in en rond de molen.

Het coronavirus slaat om zich heen. De familie Schipper weet wat er speelt, niet alles natuurlijk, maar ze krijgen veel mee aangezien hun dochter en schoonzoon als arts in Brabant werken. ‘Het is echt heel erg, zij zitten er middenin. We hebben in Nederland een serieus groot probleem dat we met elkaar echt niet moeten onderschatten en heel erg serieus moeten nemen’, zo geeft mevrouw Schipper aan vanuit haar auto. Ze komt de auto niet uit, ze is uiterst voorzichtig. ‘Wij zijn blij dat je dit initiatief wilt oppakken.’

Bezoekerscentrum Ommen zoekt  kunstenaars voor ‘hart voor de zorg’

Ben je kunstenaar en wil je dit helpen het initiatief van de familie Schipper te verwezenlijken? Ben jij bereid om een T-shirt van een boodschap te voorzien als een dank gebaar richting de zorg?’ Stuur dan een mail met daarin je naam, telefoonnummer en e-mailadres naar: info@bezoekerscentrumommen.nl. De T-shirts worden na overleg en eventuele goedkeuring door de Stichting Ommer Molens opgehangen aan de wieken van molens. Marjolijn maakt van elk T-shirt een foto en zal deze met de naam van de kunstenaar afdrukken op kaarten die zij in het Bezoekerscentrum Ommen zal aanbieden. Mevrouw Schipper stelt de T-shirts kosteloos beschikbaar.

Zo steunen wij de artsen en de zorg, tonen wij dankbaarheid en worden ze nooit vergeten.

Bericht en foto door: Marjolijn Rhee

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.