Het is herfstvakantie en het is druk in Ommen. In het Tinnen Figuren Museum stromen de bezoekers binnen. In het museum zijn verschillende exposities te bezichtigen. Natuurlijk Ommen nam donderdag 20 oktober een kijkje.

Kinderen kijken met veel belangstelling naar de uitgestalde tinnen figuren van onder andere de expositie ‘de Magie van Verhalen’. Zij herkennen sprookjes die worden uitgebeeld.

Aan de tafel, op de begane grond van het museum, wordt gezellig geschilderd. De penseeltjes en de potjes verf nodigen bezoekers uit om een tinnen figuurtje te beschilderen. Het is nog een hele kunst om de figuurtjes netjes van kleuren te voorzien. De zusjes op onderstaande foto tonen hun tinnen figuren. Ze zijn prachtig geworden.

SAMSUNG CSC

Het Tinnen Figuren Museum is tijdens de schoolvakanties geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur  en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over het museum en openingstijden buiten de schoolvakanties, bezoek de website: www.tinnenfigurenmuseum.nl.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

 

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.