Het zomerseizoen is ten einde, toch blijven onder andere dagjesmensen en toeristen het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen bezoeken. Op zaterdag 8 oktober ontvingen vrijwilligers van het Nationaal Tinnen Figuren Museum toeristen uit Spijkenisse. De heer en mevrouw Struijk keken hun ogen uit in het museum dat gevestigd is in het voormalige stadhuis van Ommen.

10082096-ibr-ntfm

‘We kijken echt onze ogen uit. Wat een prachtig museum. Echt heel heel mooi. We verblijven in Hellendoorn maar wilden een bezoek brengen aan dit museum en daarna nog even Ommen in. Bij het verlaten van het museum schrijven zij dan ook in het het gastenboek ‘Geweldig mooi!’

10082094-ibr-no

Er zijn veel bezoekers die in het gastenboek bij de ingang van het museum schrijven. ‘Heel bijzonder’ – ‘Schitterend museum’ – ‘De moeite waard’ – ‘Prachtig neergezet’

10082098-ibr-ntfm

Vanuit het museum loop je zo de binnenstad van Ommen in waar je heerlijk kunt winkelen en kunt eten en drinken. Een bezoek aan Ommen is dan ook de moeite waard want Ommen biedt haar toeristen een gevarieerd aanbod.

In het museum zijn verschillende exposities te bezichtigen. Kinderen kunnen onder andere tinnen figuren beschilderen of een puzzel oplossen, ook biedt het museum diverse programma’s aan scholen aan die aansluiten bij leerprogramma’s.

 

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.