Angela Groothuizen komt naar Ommen. Op vrijdag 20 maart 2015 geeft ze in Theater Carrousel een theaterconcert genaamd ‘Eeuwige jeugd’. Het optreden begint om 20.15 uur.

De jeugd heeft de toekomst, maar jeugd moet niet eeuwig duren. Kom op zeg…daar moet je niet naar willen streven. Alle stress die dat oplevert zorgt vast voor vroegtijdige veroudering. Iedereen wil oud worden, maar natuurlijk niet zijn.

Als je jong wilt blijven moet je vroeg doodgaan. De pop- en filmsterren die te jong sterven worden nooit oud. Ze blijven eeuwig jong.

Sommige liedjes hebben de eeuwige jeugd. Angela gaat samen met Nico Brandsen op zoek naar de mooiste liedjes die over de jeugd en ouder worden gaan. Natuurlijk worden er ook spiksplinternieuwe liedjes gemaakt en zorgt Angela weer voor een mooi verhaal.

angela-groothuizen-in-Ommen-no-idk

Over Eeuwige jeugd schrijft:

NRC: ‘Betoverend. Haar van nature dramatische en licht hese stem, met een karakteristiek timbre en een vol geluid komt goed tot zijn recht.’
Noordhollands Dagblad: ‘Zodra ze opkomt, slaat ze toe. Geen ontkomen aan. Angela Groothuizen ontpopt zich meer dan ooit als een rasartieste.’
De Stentor: ‘Groothuizen is een zeldzaam innemende en vakkundige zangeres van het betere Nederlandse lied. Onder andere het bloedmooie Vinkeveen waarmee ze de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 won. Ze doet dat zo overweldigend en met zoveel energie en oprechte emoties, dat je je graag laat veroveren. Je kunt slechts ademloos luisteren. Deze vrouw heeft magische krachten.’

Op 23 januari 2015 komt het nieuwe album Eeuwige Jeugd uit, met liedjes uit de gelijknamige show, in een gloednieuwe studioproductie die Nico Brandsen maakte met zijn favoriete musici.

Zang en tekst: Angela Groothuizen
Arrangementen, toetsen en ableton: Nico Brandsen
Loops ingespeeld door: Ton Dijkman, Manuel Hugas en Wouter Planteijdt
Regie: Patrick Stoof
Lichtdesign: Kees Meijer
Geluid: Karel Wilgenhof
Kleding: LaDress by Simone

Het lied Vinkeveen van Jan Beuving (tekstschrijver), Angela Groothuizen (compositie en uitvoering) en Nico Brandsen (compositie en uitvoering) krijgt de Annie M.G. Schmidtprijs 2012.

De jury was unaniem in haar keuze voor dit ‘prachtige lied met een sterke melodie, een modern chanson met een schitterende tekst.’ De jury sprak over ‘een jonge vakman die aan het werk is, die mooie binnenrijmen gebruikt die heel natuurlijk aandoen en verstevigen in plaats van storen’.  www.angelagroothuizen.nl

Foto’s: Jan Klupper

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.