fietsen-ommen-uitg-no

Fietsen is gezond en houdt mensen mobiel. Maar mede door de komst van e-bikes is het aantal fietsongevallen toegenomen. Om ouderen zo lang mogelijk en veilig te kunnen laten fietsen, organiseert de gemeente Ommen daarom een aantal leerzame voorlichtingsbijeenkomsten over fietsveiligheid en in het bijzonder over e-bikes. Organisaties die zich inzetten voor ouderen en hun achterban en leden deze bijeenkomst willen aanbieden, kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente.

De informatieve bijeenkomst wordt verzorgd door Veilig Verkeer Nederland, Regio Oost. Naast bewustwording van de risico’s komt tijdens deze bijeenkomst ook het opfrissen van de verkeersregels aan bod. Bij de samenstelling van de inhoud van de bijeenkomst wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de organisatie.

Naast het theoretische deel van de bijeenkomst, bestaat er ook de mogelijkheid om een lokale fietsenmaker uit te nodigen voor het tonen van een aantal modellen e-bikes. Tijdens een eventuele vervolgbijeenkomst kan bij voldoende belangstelling een praktijkrit worden gehouden door de wijk.

Aanmelden als organisatie
Organisaties die zich richten op ouderen, maar ook bijvoorbeeld Plaatselijke Belangen, kunnen zich vanaf nu voor een bijeenkomst aanmelden. Dankzij financiële medewerking van de provincie Overijssel wordt deze bijeenkomst gratis aangeboden. Er is een beperkt aantal bijeenkomsten beschikbaar. Aanmelden kan via:

Emmy Kleinsmann (Veilig Verkeer Nederland, Regio Oost):
Telefoon: 06 525 901 45
E-mail: e.kleinsmann@vvn.nl

Voor algemene vragen over de cursus kunt u contact opnemen met:

Henk Tromp (gemeente Ommen)
Telefoon: 0523 289 251
E-mail: henk.tromp@ommen-hardenberg.nl

In overleg met Veilig Verkeer Nederland wordt hierna een datum en dagdeel voor de informatiebijeenkomst bepaald. Als organisatie zorgt u zelf voor uitnodigingen voor uw leden en achterban, voor een ruimte en voor een ontvangst met bijvoorbeeld koffie en thee.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.