Zo’n beetje alle berichten die u de afgelopen maanden vanuit het gemeentebestuur heeft gezien gingen over Corona. In de eerste weken riepen wij u op om u aan de maatregelen te houden. De grote vraag was toen: hoe beheersen we de gezondheidscrisis? Deze boodschap werd al snel opgevolgd door aandacht voor ondernemers. Zij zaten van de ene op de zonder inkomsten. We openden verschillende hulploketten en ik deed een oproep om solidair te zijn.

Op dit moment komen we langzaam weer in beweging. Sinds afgelopen maandag 12.00 uur mag de horeca weer voorzichtig open. Daarnaast is er na dit weekend weer iets meer ruimte ontstaan voor de recreatiesector. Ook de middelbare scholen zijn weer begonnen. Gelukkig kan dat allemaal, omdat het aantal ziekenhuisopnames en de druk op de ic-bedden en de medewerkers in de zorg langzaam afneemt.

Toch blijft het een wankel evenwicht, zolang er nog geen vaccin beschikbaar is om ons te beschermen tegen het Coronavirus. “We willen allemaal graag los!” Tegelijkertijd, als we onze beheersing verliezen kan het virus zich weer snel verspreiden. Ook weer met alle gevolgen voor ondernemers en mensen die werken in beroepen die zo sterk geraakt worden door de crisis.

We zullen dus samen dit wankele evenwicht moeten bewaren. Dat is niet gemakkelijk, al helemaal niet tijdens een mooi Pinksterweekend zoals we dat net achter ons hebben. Het is ook heerlijk om elkaar te ontmoeten en van elkaars nabijheid te genieten. En toch moeten we alert blijven. Ieder van ons is verantwoordelijk voor de eigen gezondheid en de gezondheid van de ander. We kunnen allemaal een bijdrage leveren om ervoor te zorgen, dat steeds meer ondernemers hun bedrijf weer kunnen starten en anderen weer aan het werk kunnen. Het zijn juist deze ondernemers die ik, met waardering, hun verantwoordelijkheid zie nemen voor de gezondheid van hun klanten en hun personeel. En dat alles binnen de beperkingen die de 1,5-meter samenleving met zich meebrengt.

Als gemeentebestuur zien wij, dat het werkt. In Ommen zijn we er voor elkaar en nemen we verantwoordelijkheid voor elkaar. Dat neemt niet weg, dat iedereen er weleens op gewezen moet worden wat verstandig gedrag is en wat niet. Met ingang van afgelopen weekend zijn toezichthouders daarom ook meer zichtbaar in het straatbeeld. Zij zijn er om ons aan te spreken, mochten we toch te weinig afstand houden van elkaar en ons niet aan de regels houden. Het wordt zeker drukker de komende maanden: in het buitengebied, op fietspaden, en in de stad en de buurtschappen. Dat het drukker wordt in Ommen hoort bij het zomerseizoen. Het is dan goed, dat deze toezichthouders aanwezig zijn. Samen met de politie helpen zij om het voor ons allemaal leefbaar te houden in onze gemeente. Zeker in deze periode van het wankele evenwicht. Een evenwicht dat wij met elkaar moeten bewaken.

Geschreven door: Hans Vroomen, Burgemeester van Ommen.

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.