We zijn weer begonnen! De scholen roepen het via mooie banners en bij de bedrijven staan veel auto’s op de parkeerplaats. In het gemeentehuis is oilona-lagas-ibr-nook meer reuring. Door de late vakantieperiode in dit deel van het land, is het ook meteen aanpoten.

Het college was weer compleet en na het wisselen van de vakantie ervaringen konden we vaststellen dat het in Ommen goed gegaan is deze zomer. Geen noemenswaardige problemen en geweldig verlopen evenementen. De overleggen met de ambtenaren voor de afronding van de begroting van 2018 zijn gestart. De laatste begroting voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Politieke partijen zijn druk met de kandidatenlijsten en de verkiezingsprogramma’s zijn bij velen al in concept klaar.

De gemeenteraad is traditiegetrouw het politieke seizoen gestart met een gezamenlijke activiteit. Dit keer werd het mooie Vilsteren bezocht. Kortom: afgelopen week merkte je goed dat iedereen weer in de hoogste versnelling staat.

De beroemde Vechtdal fietsvierdaagse sluit ieder jaar het recreatieve hoogseizoen af. Een grote groep vrijwilligers heeft zich zoals gewoonlijk van de allerbeste kant laten zien. Jammer dat het weer wat minder was.

Niet dat Ommen daarna stil valt. Afgelopen weekend stond in het teken van Open Monumentendag. En dan pakt Ommen uit. Dit jaar stond kasteel Eerde centraal.

Volgend weekend kunt u op 17 september genieten van ‘Giethmen gaat op wereldreis’. Met als thema Schotland. Kijk! Zo doen we dat in Ommen. Ook na het toeristisch hoogseizoen is er van alles te beleven. Zo goed om te zien hoe ook op deze dagen vele vrijwilligers zich belangeloos inzetten om Ommen nog steviger op de kaart te zetten. Als je het niet in Ommen kunt beleven kun je het nergens beleven.

Geschreven door: Ilona Lagas- Meijer

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.