burgemeester-mark-boumans-ibr-no

U hebt een aantal weken mijn column moeten missen. Dat was enerzijds omdat ook ik met mijn gezin van een korte vakantie genoten heb en anderzijds door drukke werkzaamheden. Zoals bijvoorbeeld de feestelijke Koningsdag en de indrukwekkende 4 mei herdenkingen in de gemeente. Ik bezocht de herdenking bij kamp Erika, waar ook oud gevangenen aanwezig waren. Het is belangrijk dat zij hun verhaal vertellen en aan ons en toekomstige generaties kunnen doorgeven. Onder die werkzaamheden is ook het zoeken naar een oplossingen om meer bedrijven op de Rotbrink te krijgen. En daarbij zijn uw suggesties van harte welkom. Daarnaast ben ik ook bezig met oplossingen voor de financiële gevolgen voor Ommen en voor u. De gemeenteraad krijgt een voorstel waarover zij kunnen beslissen. Wil dat zeggen dat ontwikkelingen in Ommen niet meer mogelijk zijn? Daar is niet zomaar een antwoord op te geven. Maar Ommen bruist en zal blijven bruisen. Wij zijn een toeristische trekpleister en moeten er voor zorgen dat dit ook zo blijft, net zoals wij de andere parels binnen de gemeente zoals de geweldige streekproducten en de Ommer Bissingh, moeten blijven koesteren.

Andere parels zijn binnen de Ommer gemeenschap bijvoorbeeld het rijke verenigingsleven dat wij kennen. Inwoners zijn vaak jaren lang lid van de vereniging. Een voorbeeld is Dieks Horsman. Hij is al 65 jaar lid van De Lofstem in Ommen en daarom mocht ik heb vorige week het erelidmaatschap met de bijbehorende, unieke gouden dasschuif geven.

Een middel om dat te realiseren is netwerken. Wellicht is dat niet het eerste dat in u opkomt. Maar de gemeente heeft wellicht grenzen, maar het promoten daarvan en opkomen voor de belangen van de gemeente houden niet op bij de gemeente of provinciale grenzen. Een taak van mij als burgemeester van deze gemeente is ook op dergelijke bijeenkomsten aanwezig zijn en Ommen op het netvlies te krijgen en te houden van organisaties, instellingen en personen die wat voor ons kunnen betekenen. Daarvoor bezoek ik deze week de bijeenkomst ‘Lente in Overijssel’ in Heino waar politiek, openbaar bestuur, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten.

Geschreven door Mark Boumans, burgemeester van Ommen

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.