Op zaterdag 8 april 2017 vond de 112-dag plaats bij Doek in Ommen. Bezoekers konden de hele dag kennismaken met verschillende hulpdiensten. Er werden tal van demonstraties gegeven. Niet alleen de tribune zat vol met toeschouwers ook op de rest van de omliggende terreinen was het druk. Het was een groot succes.

04081673
0408169804081766
Foto: tijdens de demonstratie van de hulpdiensten werd uitleg gegeven wat er ter plaatse gebeurde.

‘Overvallers die op de vlucht waren en een ongeval veroorzaakten werden door een arrestatieteam gearresteerd met behulp van een herdershond. Er werden ook rookbommen gebruikt. Vervolgens kwam de brandweer ter plaatse. In één van de voertuigen bevond zich een gewond slachtoffer.

04081748 04081795
Het voertuig kon alleen worden geopend met behulp van de technische ploeg van de brandweer. Inmiddels was ook de ambulance gearriveerd. Er werd bij het slachtoffer een infuus ingebracht en daarna werd het slachtoffer door de ambulance uit het voertuig gehaald en met sirene afgevoerd naar een ziekenhuis’. Dit alles was natuurlijk in scene gezet. Bezoekers kregen een goed beeld van hoe de diverse hulpdiensten te werk gaan.

04081892

Vlam in de pan? Deksel op de pan! Dat is de beste methode om het vuur zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Ook dit werd gedemonstreerd. Bezoekers mochten het zelf proberen. Vind meer informatie over vlam in de pan en brandveiligheid.

04081860

Jong geleerd is oud gedaan. Dit meisje doet het geweldig. Bijna geheel zelfstandig weet ze goed te richten en spuit alle letters van de tafel. Misschien is er voor haar later wel een plekje bij de brandweer. De brandweer in Ommen is op zoek naar vrijwilligers. ‘Het is een mooi vak’, zo hoor je de brandweermensen zeggen. Uiteraard maak je van alles mee, mindere dingen en ook mooie dingen. Je wordt goed begeleid en opgeleid. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan eens bij de brandweer in Ommen en vraag om verder informatie.

04081817

In het gebouw Doek was een informatiemarkt. De EHBO was ook aanwezig. Hoe geef je hartmassage? Hoe gebruik je AED? Alles werd voorgedaan en uitgelegd. Iedereen die wilde mocht helpen.

04081843

Kinderen mochten zich even agent voelen. Dit vonden ze natuurlijk super.

0408189704081909

Op het terrein van de Pacton kon men een kijkje nemen in verschillende voertuigen van diverse hulpdiensten. Er was nog veel meer te zien.

Uitzending 112-dag te zien op Vechtdal Leeft TV vanaf zaterdag 15 april

Vechtdal Leeft heeft gefilmd. Vanaf zaterdag 15 april is de uitzending te zien via Ziggo kanaal 43, glasvezel, digitale tv van KPN en www.vechtdalleeft.nl

Bekijk meer foto’s, gemaakt door Natuurlijk Ommen in onderstaande galerij.

04081805

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.