Voor de Vereniging de Ommerschans gaat 2018 in als het jaar van de Ommerschans. Dit is mede een initiatief van kunstenaar Thea Dijkema uit Witharen. De bedoeling van de initiatiefnemers is om de voormalige landbouwkolonie de Ommerschans op de kaart te zetten. Volgend jaar is het 200 jaar geleden dat de Maatschappij tot Weldadigheid werd opgericht. De Ommerschans was één van de kolonies van deze maatschap. met als doel om het groeiende aantal paupers, bedelaars, landlopers, vondelingen en wezen op te voeden tot zedelijkheid en een bestaan te laten opbouwen.

ommerschans---klederdracht

De diverse activiteiten die de vereniging de Ommerschans gaan organiseren worden opgefleurd met “kolonisten” zoals deze ook 200 jaar geleden gekleed waren. Daarom is de vereniging op zoek naar mensen die handig zijn met naald en draad en/of het maken van patronen.

Heeft u interesse en wilt u graag meehelpen om deze kledingstukken en/of de patronen te maken, dan bent u van harte welkom. Hiervoor is vanaf begin september, (dinsdagmiddag) een ruimte beschikbaar gesteld in gebouw ‘Irene’ te Witharen. U moet wel zelf uw naaimachine meenemen. Opgave kan via de mail of telefonisch op nummer 06-13629524

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.